Ha megtámad egy kutya (pl. rottweiler), hogy lehet védekezni ha már beléd harapott?
Ne haragudj, de véleményem szerint ez a mondatod:
"Azt nem tehetem meg, hogy nem engedem a másfél éves kisfiam el hozzájuk, mert harag lenne belőle. "
kritikán aluli.
Ha egy gyerek teljes életére kiható sérülés legkisebb esélye fennáll (de egy bármilyen kutya részéről való támadásnál, 1,5 éves esetén inkább beszélhetünk halálról; ha gondolod, kikeresem az amerikai statisztikát a különféle korú gyermekek túlélési rátájáról), az, hogy az anyós esetleg megharagszik, nem lehet szempont. Nem gondolod, hogy nektek van okotok haragudni, amiért nem nevelik meg a kutyát?
Hasonló kutyánk van. Egyesek a másik oldali járdán közlekednek miatta egy ideje. Ettől függetlenül a szomszédok unokája, aki nem ott lakik, nyugodtan nézelődhet a kapunál, ill. mehet a járdán. Az pedig, hogy az unokaöcsém, aki alacsonyabb, mint a kutya, csak természetes, hogy gond nélkül jöhet, egy vakkantást nem kap. De az is természetes, hogy semmilyen körülmények között nem hagynék kicsi gyermeket felügyelet nélkül semmilyen fajta kutyával.
A kutya szájából kiszedni nem a gyereket, hanem a 'zsákmányt' kellene. A zsákmány tulajdon, azt pedig kívülállónak, vagy a falkában alárendeltnek nem fogja átengedni, hanem figyelmeztetés után (0,5-2 mp) támadni fog. (ez a tulajdonnal - fajtától függetlenül - már az alomtársakkal így van, tehát akár egy 8 hetes kölyök is összeharapdálhatja a gyereket-felnőttet pl. étel miatt...)
Kivenni úgy lehet, ha az alsó állkapocs (a mozogni képes) nyitásáról, nyitva maradásáról gondoskodik az ember. Pl. a nyelvének leszorításával, majd állkapcsának folyamatos lefelé húzásával lehetséges - volna. Csakhogy amikor egy kutya agresszív módba kapcsol, a keménységétől függően a fájdalom az agressziót ('harci morál') nemhogy csökkenti, de fokozza, emellett, ha egy 35-55 kg-os kutya küzd, akkor nehéz lesz pl. egy ugyanilyen súlycsoportú embernek bármiféle fogást megvalósítani, fenntartani.
Akárhogy nézed, itt is egyetlen jó megoldás van: elkerülni, megelőzni, más kárán tanulni, stb., nem pedig akár 1% esélyt is adni.
én gáz sprayt ajánlok, vadászboltban lehet kapni 1400 ft-ért. megéri a gyermeked épsége érdekében.
noha nekem nincs, csak egy kiskutyám, én is fogok venni, mert őt is támadták már meg elengedett nagy kutyák.
nincs az a jó Isten aki támadásnál le tudja szedni az áldozatáról az ilyen fenevadakat.
az én kutyámat egy olyan támadta meg, akin volt póráz és szájkosár, mégis szerencse, h nem roppantotta össze a nyakát a kutyámnak, pórázát és nyakörvét egyből leszedte. Gondolhatod, mi lett volna ha nincs szájkosár, így is szerencse volt h nem esett baja. azóta akarok sprayt, a paprika spray 2600 ft, és most h jön a nyár, folyamatosan el vannak engedve a különböző nevelési problémákkal küzdő kutyák.:S
sajnos Te sem tudnád leszedni a gyerekedről, lehet lesz aki írja h kézfeltartás sikoltás, de semmit se ér. én ideiglenesen egy sípot hordok magamnál, de szerintem ha egy nagy kutya meghall ilyet síphangot támadás közben, nem nagyon fogja érdekelni. még kiabálni lehet, de annak sincs sok értelme:S
Inkább szólj az anyósodéknak, h ettől félsz és csinálják meg jobban , stabilabbra az elkerített részt. Lehetetlen?
Fú, tényleg egy kicsit hülyén tettem fel a kérdést, bocs....
Szóval nem arról van szó, hogy majd én szeretném megvédeni egy megőrült kutyától a gyermekem, itt két kérdést összemostam. Általánosságban érdekelne a kutyatámadás elleni védekezési mód, ennek kapcsán írtam a történetet.
A gyermekem féltésével kapcsolatosan pedig nagyon jól látjátok a kérdést. Az ő kutyájuktól nagyon féltem a kisfiam, bár szerintük egy kedves, barátságos kutya....Persze egy fel-alá rohangáló kutyáról én nem ezt gondolom...Ezt ezerszer őszintén elmondtam már nekik, és a férjemnek is. A kerítést megerősítést is, sőt azt is, hogy kössék meg a kerítésen belül, ha ott vagyunk. Tudom, hogy ez állatkínzás, de nagyon féltem tőle magunkat. Ráadásul a kutya csak ott él, néha kap simogatást tőlük, meg enni rendesen, de egyáltalán nem tanítják, mert nem is értenek hozzá. Egyszerűen a férjem testvére kapta ajándékba, de ő már nem is lakik otthon, de a kutya maradt...Már kértem a férjem is, hogy mondja meg a szüleinek, ajándékozzák el valakinek, aki szeretné, és aki kért is a neveléséhez. De nem történik semmi, én meg rettegek, ha nélkülem megy el a párom a kicsimmel hozzájuk. Ha ilyen híreket olvasok, akkor meég aludni sem tudok éjjel. Mit lehet tenni, ha elmondtam nekik a félelmem a kutyával kapcsolatban, és nem tesznek semmit???? Ebben segítsetek. Köszi.
Te tudatlan ember/emberek!!!
A kutya a kinézete miatt félelmetes. főleg egy roti.
Én is felelőtlen vagyok ilyen alapon, ha hat kaukázusi és 4 staffi gazdájaként, póráz nélkül járkálok velük.
be vannak csibészelve, támadóak.
a mostani kaum, Raumn megtámadta a 6 éves unokaöcsémet, mert ő sétáltatta és a basseball sapija leesett, egy néni fel akarta venni, Raumn ráfogott a néni karjátra.
csak egy sebet ejtett rajta. közeledjetek szépen, kedvesen hozzá, és megenyhül. vigyetek neki finom falazokat
"Én is felelőtlen vagyok ilyen alapon, ha hat kaukázusi és 4 staffi gazdájaként, póráz nélkül járkálok velük. "
Ilyen alap nélkül vagy az, ha problémát okozol a kutyáiddal, akkor a vád részéről előre kiterveltre kellene módosítani az esetleges gondatlanságból-t és a legsúlyosabb büntetéssel indítani az ügyésznek.
Kérdező: az említett kutyával sem vagytok biztonságban, ha nincs egy ember se, akinek engedelmes. Pedig normál esetben kenyérre kenhető a rotti (bár ehhez párszor oda kell hatni eleinte, keményen..).
Kedves 10.51-es!
Köszönöm a tudatlan jelzőt, nagyon kedves tőled....Bár azt el kell ismernem, hogy tényleg nem vagyok szakértő a témában, azért kérdezek itt, feltételezve a hozzászólók szakértelmét. Te biztosan az vagy, ha ennyi kutyát tartasz, de én inkább nem próbálok meg kedvesen közeledni az említett fel-alá rohangáló, nyálát vicsorogva csorgató, dühöngő kutya felé közeledni a 18 hónapos gyermekemmel a karomban...
Azért azoknak az embereknek az arckifejezésére is kíváncsi lennék, akik veled és a kutyákkal szemben sétálnak az úton.....gondoom alig várják, hogy tisztes távolságba kerüljenek tőletek. Azért köszi a véleményed, bár voltak olyan mondataid, aminek az értelmét még most is fejtegetem. Szép napot!
Nyugodtan közelíts a roti felé, mert vajszív lakozik benne. végy neki egy konzervet, dobálj neki jutifalikat..
megenyhül
a kaus faszi
előző vagyok
leszarom hogy mit gondolnak a járokelők.
be is perelhetnek...
volt már, hogy altatni akarták Raumn-t de elbujtattam az ismerőseimnél. így mégmaisél. veszélyes, de velem barátságoos eb. a többiek pedig
Az általános kérdésre: Nagyjából semmit. megpróbálhatod, hogy elkapod a nyakánál és kinyújtott karral tarod, hogy ne érjen el, amíg meg nem érkezik a felmentő sereg, de ki a fene tudja ezt megcsinálni, mikor egy kutya épp tépi szét a karját vagy a lábát.
Anyósod kutyájára meg annyit tudok mondani, hogy inkább haragudjanak meg, de ne engedd oda a gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!