Séta közben sokat kapar kan kutyám mind a 4 lábával,
főleg pisilés után. Miért csinálja?
Szétkaparja a szagot, hogy mindenki érezze, hogy ott járt ő és ő a főnök.
2016. ápr. 6. 13:58
ez is jelölés. az ujjaik között vannak izzadságmirigyek, így amikor kapar, otthagyja a szagát.
2016. ápr. 6. 15:53
3/12 A kérdező kommentje:
2016. ápr. 6. 17:49
5/12 A kérdező kommentje:
Tiltsam? Miért baj ha megjelöli a helyet?
ezzel lehet vitatkozni, de én nem tiltom az enyémnek, ha csak úgy a semmi közepén csinálja. kutya, nem lehet belőle mindent kiírtani. ha más kutya közelében kezdi el, akkor viszont rendesen le van érte cseszve, ezt kifejezetten dominálás céljával csinálja.
ha amúgy is vannak esetleg gondjaid a kutyáddal (szarik a fejedre, rombol ha elmész otthonról, nem jön vissza stb.) akkor én minden esetben tiltanám.
2016. ápr. 6. 21:13
7/12 A kérdező kommentje:
Más kutyákkal nagyon domináns. Főleg kanokkal. Ha a másik is támad, ő is egyből menne. Viszont ezt nem csak akkor csinálja ha más kutyák is ott vannak. Ezt még nem is láttam akkor csinálni. Más kutyával a domináns viselkedést próbálom tiltani, de sokszor annál jobban menne rá a másikra. Egyébként teljesen biztosan visszahívható és szófogadó más ügyekben.
hát, én ilyen esetben már csak azért nem engedném, mert ha a közeledben csinálja, kvázi téged is ledominál. ha amúgy minden helyzetben bírsz vele akkor szerintem felesleges ezen is görcsölni, de így más. annál nehezebb lehet leszedni más kutyáról. ha nagyon tekintélyed van, könnyebb megállítani.
esetleg ha ivaros, az ivartalanítás segíthet, ha időben csinálod, ha már berögzült dolog akkor nem biztos, hogy változtat a helyzeten.
2016. ápr. 6. 22:14
9/12 A kérdező kommentje:
Abszolút alám rendeli magát, velem nem domináns. Erre figyeltem. Tényleg biztosan fisszahívható bármikor. Egyedül más kutya ügyben nem. Valamilyen szinten tetszik ez a magabiztosság, és ez a dominancia, mert mindig is ilyen kemény kutyára vágytam, de végül is tudom hogy nem jó. Másfél éves lesz, és nem is régóta csinálja. Megpróbálom először lenevelni róla. Csak sajnos most ebzárlat van, így elvileg egy hónapig nem vihetem sétálni. Bár lehet megszegem a szabályt, csak nehogy megbüntessenek.
ebben megértelek, én ezért nem tiltom amúgy, nem szeretem a robotkutyákat. szeretem, hogy van saját akarata.
2016. ápr. 7. 12:10
Kapcsolódó kérdések: