Holnap megyünk egy (hobby) kutyakiállításra. Valaki eltudná mondani hogy hogyan zajlik egy ilyen típusú kiállítás?
Ez lenne az első versenyünk és félek hogy még azt a helyet se találnánk meg ahol nevezni kell (helyszíni nevezéses verseny).
Még pár kérdésem lenne: tüzelő kutyát érdemes lenne vinni? Nem csinálná fel egy másik kutya? Van olyan hely ahol "le tudom tenni" a kutyákat hogy pihenhessenek?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
Azt nem tudom, mit jelent, milyen a hobby kutyakiállítás.
Törzskönyves kutyával jártam kiállításra, arról tudok írni, ha érdekel.
Igen érdekelne :)
Hát a hobby az ugyan olyan szerintem mint a törzskönyves csak oda keverékek és tk nélküli kutyák nevezhetnek.
A bírótól függ, mennyire veszi "komolyan" a bírálatot. Hobbi csoportban is megnézik a fogazatot,állításban a kutya összképét, stb. Persze, mivel akár több fajta kutya is lehet keverékeknél egy körben, a bírótól függ,melyiket hozza ki győztesnek.
MKSZ kiállítás? Ott a hobby körben egy fajta egyedeit bírálják, akiknek nincs törzskönyvük, de a gazdájuk szerint az adott fajtába tartozik a kutyája. Az ilyen csoportnál általában a bíró a fajta standardjához is méri a kutyát. Persze, nem akkora elvárással, mint egy törzskönyves esetében.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!