Milyen büntetés van ha a kutyán nincs póráz se szájkosár a városban?
Póráz elvileg kötelező és 30.000nél kezdődik.
Semmit nem tehet, mivel a kicsi is póráz nélkül volt. Persze mindenki a kicsit sajnálja, érthető is. Ha rajta nincs póráz az nem baj, de a nagykutyás rohadjon meg általában, pedig sokkal inkább a kiskutyák mennek neki a nagynak. Persze nem minden esetben.
Meg nem tudhatjuk a körülményeket sajnos, hogy miért mentek össze. A kutyák nem nézik a méretet, csak azt hogy a másik rátámadott.
ha egyik kutyán sem volt póráz, akkor kár a kiskutyásnak azzal érvelni bármi ellen is, hogy a nagy szabadon volt. amúgy én senkitől sem hallottam, hogy büntetést kapott volna, a közteresek legtöbbször szarnak az egészre, amíg normális a kutya (itt ugye nem voltak azok), rájuk se szoktak nézni... engem nem zavar, amíg bírnak a kutyával. a szájkosár meg tudtommal sehol sem kötelező, talán néhány kerület kiadta, de nálunk ilyenről nem tudok.
én is sajnálom a kiskutyát, de félig látott jelenetből nehéz mit mondani. az én kutyám kapott oda másik kutyának, miután az folyamatosan b&szogatta, a gazdája nem szólt rá, az enyém rászólt. ezek után neki állt feljebb, hogy az enyém agresszív. természetesen az enyém volt a nagyobb...
#3 - Nem. A póráz ugyan kötelező, de a szabálysértési törvényben nincs benne, így nem lehet miatta bírságolni. Kivéve védett természeti területen, ott megbírságolhatnak, mert az benne van, de az utcán nem.
Van egy-két kreatív önkormányzat, akik hoztak rendeletet a "közösségi együttélés szabályairól" ennek megkerülésére, abban benne lehet a póráz is, akkor büntethetnek (simán alkotmányellenes ez egyébként, ugyanúgy, mint a korábban az AB által elkaszált helyi szabálysértési rendeletek, de ez nem zavarja őket).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!