Nyerstáplálás adagja, összetétele?
Jövőheten hozom el új németjuhász kiskutyámat a tenyésztőtől.
Arra lennék kíváncsi, hogy aki alkalmazza a nyers táplálást németjuhászoknál, miket ad neki, milyen arányban.
A tápok árával tisztában vagyok, esetleg meg tudja valami mondani, h sacc per kb mennyibe kerül havonta egy nj etetése nyers kajával?
Facebookon van egy csoport, Barf elvek az alapoktól...
Oda lépj be, rengeteg hasznos fájl, infó van ott. Tobb mint 6000taggal,szinte biztos hogy vannak nj-osok is, veluk felveheted a kapcsolatot.
Amit előttem írtak csoport szinte kötelező olvasmány a kezdő barfosoknak.
A mit és milyen arányban sok-sok szabályból álló, "ülj le és hetekig vagy hónapokig tanuld dolog", nem pedig "gyorsan-gyorsan 2 óra alatt valaki írja már meg".
Nj etetése lássuk csak:
- Melyik élet szakaszban?
- Akarsz vele majd aktívan sportolni (mást kap)?
- Hol laksz (ország, város)? Milyen beszerzési források állnak a rendelkezésedre (multik, hentes, sarki kisbolt, netes rendelés, "ingyen" hús a szomszédtól?
- Főleg milyen húst tudsz szerezni?
- Allergiás valamire a kutya?
- Mekkora fagyasztód van (99%-ban a barfosok nagy tételben rendelnek a netről, hogy olcsóbb legyen a hús ára)?
Remélem most már nagyjából sejted, hogy mennyire képtelenség gyorsan-gyorsan válaszolni a kérdéseidre. Mindezek ellenére a kaja árát nagyjából!!!!!! ki lehet számolni. Mondom a teendőket:
- Megválaszolod magadnak a fenti kérdéseket.
- Ezek után belépsz a csoportba megtanulod, hogy miből, mennyit, milyen gyakran
- Szétnézel a környzetedben, hogy valóban jól válaszoltad meg a kérdéseket
- Leülsz egy számológéppel és elkezdesz pötyögni valahogy így: naponta ennyi csontos, ennyi húst, ennyi belsőséget, ennyi zöldség/gyümölcsöt és ennyi kiegészítőt kap. Ezek fajtájának árát átlagolod és megszorzod azzal mennyiséggel, amit pl. egy hónap alatt elfogyaszt.
3-as köszönöm a válaszod, bár nem tudom mire vélne a 2 órás megjegyzésedet. Ha végigolvastad a kérdést látod, hogy még nincs nálam a kiskutya ezért iskezdtem el tájékozódni, igen beléptem a csoportba, de gondolom az nem válik hátrányomra, ha több helyen is érdeklődök...
És bevallom, mivel nem én vásárolok többnyire, illetve a pénzt se én keresem a családban nem vagyok képben a húsok árával. Ezért kérdeztem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!