Szerintetek mi lehet az oka, ha a 7 hónapos amstaffom nem harap rá úgy a rongyra, hogy fel tudjam emelni, esetleg "pörgetni"? Én csinálok valamit rosszul?
21:15-ös
Az amstaff , a pitbull és társaik a kedvenc kutyafajtáim.
Nem azért kellett, hogy menőzzek vele, minth ahogy sokan szokták, hanem azért, mert szeretem ezt a fajtát:)
Ennyi idősen még az új fogak nem ágyazódtak be kellően.
Még bőven benne van a növekedés, fejlődés korszakában. Az állkapocs még fejlődésben van a fejével együtt.. Ne akard reptetni még.
Az én 8 hónapos szukám rákap a rongyra rendesen , de eszem ágában nincsen pörgetni! A kanom 5 éves lesz Májusban és ő rá sem kap , nem is érdekli, nem erre lett tanítva , ha nem tetszik neki ne erőltesd .
Nagyon fiatal a kutyád, fogváltás után nem szabad erőltetni , baj lehet belőle .
Staffok között is van, aki vagy nem szeret rongyozni, vagy nem elég erős hozzá az állkapcsa, ezért elengedi; vagy nem tud róla, hogy elég erős hozzá az állkapcsa (és inkább elengedi, minthogy leessen róla) :).
7 hónaposan ne pörgesd még, csak finoman rongyozzatok. Hadd erősödjön még a feje, állkapcsa, rágóizma, ínye, fogai.
Ha később se megy (fél év múlva), akkor hagyd az egészet. Ezt csak akkor jó csinálni, ha a kutya is élvezi és akarja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!