Milyen kutya lenne jó elsőnek az alábbiak közül?
Német juhász és a boxer mindig is a kedvenc kutyáim voltak, de szerintem lakásban nem tarthatóak, mert nagy mozgásigényük van. Kisebbek közül szeretem a westiet, a Jack Russel terriert és a bull terriert.
Nem tudom ezek közül melyek tarthatók lakásban és melyik való első kutyának, de lakásban lennének, napi több órás sétáltatás.
Boxer. Jó idegrendszerrel, te pedig gondosan eljársz vele suliba.
Németjuci lehet, hogy sok, de hát ugye nem ismerlek. :)
Terrierek nehéz esetek, talán a westie.
(És ugye nem agyonszapoított jószágot kell venni.)
Mindegyik tartható lakásban, ha minden igénye ki van elégítve (szellemi és fizikai).
A westie... Annal nagyobbat nem ajanlok laksba.
Ha tetszik a westie az meg belefer. Hidd el barki beszel itten mindenfele marhasagot a nagyobb kutyakat kinzas lakasba tartani.
(Mert ha jol ertettem tobb orat lenne egyedul a lakasba)
Én csak tapasztalatból írom,a közeli ismerősöktől de nekem az a véleményem,hogy a boxer alapos fárasztás után simán elvan lakásban mert fázós..a német juhász már nem annyira jó bentre illetve egyáltalán nem..a jack russel nagyon, NAGYON energikus,rengeteg fárasztás kell. A bullterriert meg akárki akármit mond,full kezdő kutyásnak (vagy akinek könnyebb kutyája volt) csak akkor ajánlanám,ha 100% hogy kölyökkortól szocializálva lesz és suliba hordja keményen mindig,nincs sok kimaradás. Ugyanezt írnám a staffokhoz is,ha esetleg felmerülne. A westiet ajánlom a legjobban.
De ha még lehet mondani,én a szettereket éa vizslákat ajánlom,baráti társaságban is van,és nyugodtabbak mint kistestű társaik (persze kell őket mozgatni), és nem bánják ha a kanapén kell aludniuk :)
Rudy, te mikor unod meg?
Boxer, westie vagy nj lenne jó kezdőnek.
Boxer vagy Westie :3
Én a westiet javaslom ^^
Bár mindegyik felsorolt fajtának elég nagy mozgásigénye van, de pl. a német juhásznak semmivel sem nagyobb, mint a jack russelnak. A terrierek eléggé pörgős, nagy mozgásigényű kutyák, hiába kicsik.
A boxer egyébként is csak lakásba való, de megfelelő napi szintű lemozgatás, lefárasztás mellett.
A Jack Russel terrier x csivava keverék kutyám nagyon önfejű. Ha valamit a fejébe vesz, hiába tiltom le róla, akkor is megpróbálja megcsinálni. És csak akkor hagyja abba, ha már őt nem érdekli a dolog. Aztán kitalál egy újabb hülyeséget, amivel idegesíthet.
A másik kutyám, puli x havanese keverék az ellentéte. Ő tökéletesen hallgat rám. Jön egyből ha hívom és bármilyen hülyeséget akar csinálni, elég picit rászólni, és máris abba hagyja, és odaszalad hozzám örömmel. Ég és föld a két kutya.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!