Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Kerti dísz kutyával mit...

Kerti dísz kutyával mit csináljak?

Figyelt kérdés

adott egy amstaff,menhelyi örökbefogadott,2 éves.

kicsivel több mint fél éve van nálam.

egyszerűen nem tudok vele már mit csinálni.télen azért nem tudtam mozgatni,mert hideg volt neki,és nem volt hajlandó semmire.

most itt a jó idő,erre meleg van...

15fok és szikrázó napsütéses a mai nap,gondoltam kimegyek vele biciklivel hogy fusson.erre a fél órás futásnak 90%-a ügetés volt...(nem az első eset hogy így vittem ki)

ha már most melege van,mi lesz vele nyáron?

kirándulni nem tudok vele,mert retteg a kocsitól,hiába próbáltam beszoktatni,nem ment...

eléggé félős,a szokott séta útvonalán és kerítésen belül érzi csak jól magát.próbáltam nyílt terepen gyakorlatozni,játszani vele,de nem figyel,nem érdekli semmi sem,menne vissza az udvarra.ha a ház melletti füves részen labdáznék akkor nem érdekli,de ha bemegyek az udvarra,már jön hogy dobjam el.

a játékait amúgy 5 perc alatt megunja,mindegy melyikkel próbálkozom.

egyedül kaja után aktiv,éppenhogy evett,már játszana...

direkt azért választottam ezt a fajtát,mert aktív és okos,bármit lehetne vele csinálni...erre az enyém csak van a kertben.

lehet az ilyen kutyát egyáltalán valamivel motiválni?

2016. márc. 28. 13:29
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
52%

Probalj felkeresni masik allatorvost,vagy lehetoseg szerint vmi komolyabb klinikat.

Remelem csak atmeneti allapot es megoldodik hamarosan a problema.

Sok sikert es kitartast. Addig is legy turelmes vele,ha nem akar ne eroltesd a mozgast.

2016. márc. 28. 17:25
 12/18 A kérdező kommentje:
Doki cserén vagyok épp,már gyűjtöm az infókat,kihez érdemes menni.Én is nagyon remélem hogy átmeneti,olyan rossz érzés,hogy ma is itthon voltam vele egész nap,és nem tudtam vele érdemben foglalkozni :(
2016. márc. 28. 17:28
 13/18 anonim ***** válasza:

Menhelyről befogadott kutyánál az is megesik, nem teljesen amstaff. Te alapul veszed egy fajta jellemzőit, viszont az nem azt jelenti, hogy minden az adott fajtára hasonlító kutya pont úgy fog viselkedni, ahogy te elvárod.

Lehet, valami betegség áll a háttérben, de az is lehet, fokozatosan kellene az elvárásaidat bevezetni. Gondolom, nem ismered a kutyád előéletét. Nem tudhatod, hol született, milyen szülőktől.

2016. márc. 28. 20:02
 14/18 Szilvi & Argos ***** válasza:

Egy vérkép soha nem árt, igen.

Nekem amúgy úgy jött le, hogy az elejétől ilyen a kutya, kis mozgásigényű, ezért írtam, amit.

Viszont ha kezdene kigömbölyödni, mindenképpen csökkentsd az adagját szerintem

2016. márc. 28. 21:32
 15/18 I.Vanda ***** válasza:

ha az a baj hogy melege van keljetek korán :D akkor még hűvös van ...én is így szoktam...

egyébként lehet hogy ő ilyen....lehet nincs szüksége arra hogy rohangáljon de edzeni azt mindig lehet :D

Ha rendszeresen viszed mindig egy kicsit többet bír majd ;)

2016. márc. 29. 09:26
 16/18 A kérdező kommentje:

tavaly ősszel hoztam haza,amíg be nem jöttek a hidegek,non-stop pörgött egész nap.

bár ha bele gondolok,akkor már nem voltak ilyen melegek,nem tudhatom hogyan viselkedett volna.

De olyan kutyával még nem találkoztam,akinek már a 15fokos napsütéses időben olyan melege van hogy nem tud magával mit kezdeni.nekem ez abszurd.

Megpróbálom azt,hogy elkezdem edzés szerűen mozgatni,fokozatosan.aztán ha pl 1 hónapon belül nem látok javulást,kivizsgáltatom dokival.Illetve megnézem mennyire van a meleg összefüggésben a tunyaságával

2016. márc. 29. 10:10
 17/18 anonim ***** válasza:
100%

15 fok, az nem meleg . Sem kutyának, sem embernek. A meleg, az 26 foktól felfelé van.

Érdemes lenne a szívét megnézetni szakorvossal.

2016. márc. 29. 10:59
 18/18 A kérdező kommentje:

Most így belegondolva,a szívét mindenképp megnézetem.valami akkor is furcsa nekem,érzem a "zsigereimben" hogy valami nem ok.Másnem arra kérek anyuéktól,nem akarok addig várni amíg lesz munkám...

Szerintem kezdem egy szívféreg teszttel a helyi dokival,aztán ha negatív,akkor viszem ultrahangra az állatkorházba.Nagyon remélem hogy csak a szimplán melege van :(

2016. márc. 31. 01:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!