Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Hogyan szoktassam le a vadhajt...

Hogyan szoktassam le a vadhajtásról?

Figyelt kérdés

kijárok vele az erdőbe,és ha meglát egy őzt/szarvast (mindegy mit,csak fusson) kikapcsol az agya,és üldözőbe veszi.Hiába szólok neki,észre sem vesz.Miután jó messze elment,visszajön.

Hála isten mindig vissza jön,de akkor se fusson el,nem akarom hogy bármi baja legyen..

Amúgy máskor hallgat rám,házon kívül és belül is.Kinn terepen is sokszor gyakorlom a behívást,olyankor simán vissza jön.

Az erdős sétáról nem tudok lemondani,nyílt terepet unja és csak mellettem bandukol,itt meg el rohangál(de így sem megy messze).

2016. márc. 27. 14:47
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

Kavicsos zörgő flakon, valami kisebb könyv, teniszlabda a kézben és amint tiltás ellenére eliramodik, hozzávágod a kutyához.

Ha ennyire zsákmányos akkor finomkodással, hogy gyere Bubu, nem szabad Bubu sajnos semmire nem mész.

Ennek a módszernek se az a célja, hogy fájdalmat okozz a kutyának, hanem hogy kizökkentsd, hogy nyomatékosítsd, hogy ha azt mondod MARAD akkor az azt jelenti, hogy MARAD és nem állatok kergetését saját kedve szerint.

2016. márc. 27. 15:18
 2/7 anonim ***** válasza:

Megkönnyítené a tanácsadást,ha írnál fajtát!

Konkrétan egy agarat esélytelenül próbálnál leszoktatni egy életen át,míg egy családi kutya a 3. alkalom után megérté,mit szeretnél,ha jó módszerrel próbálkozol :)

2016. márc. 27. 15:21
 3/7 A kérdező kommentje:

amstaff keverék.

te úr isten :D pedig az elején mikor elkezdte ezt a vadászósdit,még eszembe is volt hogy megdobom valamivel...

aztán egy ideig le tudtam tiltani,utána meg csak olyan messzire ment hogy látótávolságon belül maradt,és mikor meg használni lehetne,elfelejtem...

most csalódtam magamban,egy teljesen alapvető dolog hogy tudott így kimenni a fejemből... :D

2016. márc. 27. 18:15
 4/7 anonim ***** válasza:
Sétáltasd az elején hosszú pórázzal.
2016. márc. 27. 18:48
 5/7 anonim ***** válasza:
ne megdobd a kutyát, hanem csak mellé vágd le a földre a flakont. nekem az is működött hogy magam mellé vágtam le a pórázt(ilyenkor párszor jól megütöttem magam a karabínerrel és amikor bőrpóráz volt nálam és rövidnadrágba voltam rá akartam verni a földre, de helyett a combomat találtam el, lett is egy szép hosszú véraláfutásom :) szóval ezzel vigyázz), de játékot (pl labdát) semmi képen ne dobj mellé ha azt szeretnéd hogy utána még játsszon vele.
2016. márc. 27. 20:18
 6/7 anonim ***** válasza:

1. vagyok, terrierem van nekem is :) Hát fűben hiába vágsz a földhöz mellette akármit, annak elég harmatgyenge kizökkentő ereje lesz :D (Karabineres pórázt soha nem dobálunk a kutya felé, ahogy fentebb írták igencsak balesetveszélyes.)

Egyébként ha nem sikerül időben reagálni, akkor azt is elsütheted, hogy amikor eliramodott a kutya, hívod EGYSZER, majd elbújsz előle. De olyan helyre, hogy te azért lásd őt, de ő ne lásson téged :D Aztán ha jön vissza meg fog szeppenni, hogy a gazdi ott hagyta. Nyilván előbb utóbb megtalál a szagod után, de így az rögződik a fejében, hogy ha nem tiplizik vissza hívásra akkor otthagyod a francba. Ha fölfedez téged, pókerarccal elindulsz, semmi üdvözlés meg ugyubugyu.

Nálunk elég jól és gyorsan megtanulta így a kutya a lényeget :D

2016. márc. 28. 00:58
 7/7 A kérdező kommentje:

természetesen én is úgy gondoltam,hogy melléd dobom :D ha akarnám,sem tudnám eltalálni,olyan rosszul célzok...

szerintem ez a kavicsos üveg dolog működni fog,mert elég harmatvirág lelkű(menhelyi) mindentől megijed.

a hosszú póráz szerintem felesleges,az első 5 percben fenn akadnánk valami bokorban :D

úgy szoktunk közlekedni hogy én megyek az úton,a kutya kb. 10méteren belül,de a fák között.mindig látjuk egymást,de ha bemegy annyira a mélyére hogy nem látom (meg gondolom ő sem engem) akkor egyszerűen megállok.már attól megijed hogy nem hallja a lépteim zörgését,és már egy percen belül csörtet vissza :D alap esetben,vagyis mikor nincs vad a közelben,100%-osan működik.

mikor el szokott futni a vad után,én sem szoktam megvárni,hanem megyek arra amerre amúgy is mennék.ebből is már volt neki pánik,mert oda futott vissza amerre utoljára hagyott engem,de közben én lefordultam egy kereszteződésben,és nem talált meg...de az ilyenek után sem tanul,max annyit hogy a következő alkalommal nem megy annyira messze,de ez tiszavirág életű...

egyszer sikerült olyan messze kergetnie az őzt ,hogy nem talált vissza,és hiába kiabáltam,elvitte a szél a hangom.

de ez csak egy eset mikor ledobott a víz...volt hogy 5 szarvast kergetett meg,abban volt kifejlett bika(kifejlett agancsokkal...)

de ott van annyi veszély,pl. beleesik vmi fedetlen gödörbe/lyukba,fenn akad egy hurkon és nem találom meg,vagy gödörbe fut elesik és eltöri a lábát. nekimegy a vad,esetleg disznóval találkozunk...aztán ott vannak még a vadászok is...

imádok vele sétálni,de már nem merek lassan erdős rész fele sem menni...

2016. márc. 28. 10:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!