Ha lesz egy kölyökkutyám, de már van egy felnőtt, akkor engem fog követni mindenhova vagy a másik kutyámat?
Azt fogja követni, amelyikőtöket érdekesebbnek találja. Ha éppen uncsik vagytok, akkor meg a hulló faleveleket fogja követni.
A ragaszkodásnak meg ehhez semmi köze. Ha foglalkozol vele rendesen, tanítod, neveled, sétáltatod, játszol vele, akkor rendben lesztek.
Teljesen normális, ha követi a felnőtt kutyádat, mert természetesen tanulni akar.
Attól is függ, mennyire ragaszkodó természetű a kiskutya. Nekem a nagykutyám egészen konkrétan leszar mindent kiskora óta, megy mint a királylány a virágos réten. Másfél éves, és most kezd úgy kötődni, ahogy szeretném. Aki meg most jött kis fütyis, őt meg le sem lehet vakarni rólam. A nagykutyám és köztem rohangászik folyamatosan.
Megfelelő neveléssel, és ha a felnőtt kutyád szófogadó, sokat fog tőle tanulni, és kialakul benne a kötődés is idővel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!