Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Van ilyen kutyafajta? (Lent. )

Van ilyen kutyafajta? (Lent. )

Figyelt kérdés

Szeretnék egy kistestű kutyát venni (tenyésztőtől, törzskönyvvel), de még nem találtam meg a tökéletes ebet. A feltételek:

-Kinti-benti kutya, sokat lenne a szabadban, de a házba is bármikor bejöhet, bent aludna

-Legyen aktív, de ne egy "energiabomba", szeretnék vele kirándulni is

-Ne legyen hosszú szőrű (pl. yorkie) vagy nyírós fajta, ezeken kívül bármilyen lehet (akár kopasz is)

-Ne bántsa a többi állatot pl. macska, baromfi, vagyis erős vadászösztön kizárva

-Idegenekkel szemben legyen bizalmatlan vagy tartózkodó

-És ne legyen nagyobb 7kg-nál, de egy igazi, életrevaló kutyust szeretnék, ne kelljen félteni

Nagyjából ennyi lenne. :) a válaszokat előre is köszönöm

2016. márc. 23. 16:22
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
Köszönöm, mindenkinek. Harmadik kutyám lenne. Igazából, azért fontos, hogy ne bántsa a többi állatot, mert rengeteg féle háziállatom van. Macska, csirke, kecske, nyúl, patkány, sün, hüllők stb. Úgyhogy előnyben részesítem a nem "vadászó" fajtákat. Pedig a rövidszőrű terrierek tetszenek. A napi séta nem gond, szívesen viszem, csak nem szeretnék egy "munkamániás" ebet. Nem könnyű választani. Szimpatikus a foxi és a jack russel terrier is, illetve a kínai meztelen kutyán is elgondolkoztam. Esetleg más javaslat? :)
2016. márc. 24. 13:00
 12/21 anonim ***** válasza:
Viszont igen, nyúl, patkány, és sün mellé már szerintem necces egy terrier. Akár milyen nevelésén felül kerekedhet néha az ösztön. Haszonállatokkal még nem lenne gond, de egy patkány azért elég nagy kísértés lenne neki. Bár ha nem engeded őket össze, és a patkány, nyúl, sün ketrecben lesz amikor a kutya ott van, akkor nem lehet gond.
2016. márc. 24. 13:04
 13/21 A kérdező kommentje:
Leginkább a sünit és a patkányt féltem, mert őket már megtudja ölni egy 7kg-os kutya is, csak jó fogást kell találnia. De nyilván nem hagyom őket szabadon felügyelet nélkül.
2016. márc. 24. 13:06
 14/21 anonim ***** válasza:
13:04: Ha kölyökkorától kezdve szoktatva van patkányhoz és a többi háziállathoz nem fog felülkerekedni az ösztön. Van aki macskát tart egérrel és nem bántja ha ki van engedve az egér a lakásba.
2016. márc. 24. 13:10
 15/21 A kérdező kommentje:
A nyulak kint vannak egy zárt kifutóban, amihez egy fedett ól is tartozik, ott vannak télen. Ők nem jönnek be a házba. Viszont a 2 patkány bent van egy nagy ketrecben. A süni télen (és ősszel) szintén a házban van egy hosszú ketrecben, nyáron ki költözik a kinti "sünlakba". A csirkék kerítés mögött vannak elzárva. A hüllőkkel nem valószínű, hogy találkozna, hiszen terráriumban laknak.
2016. márc. 24. 13:27
 16/21 A kérdező kommentje:
A "sünlak" alacsony (kb. térdig érő) drótkerítésből van, de sűrű háló lesz a tetején, úgyhogy bármikor kutyabiztossá tudom tenni, ha nem bontja le a drótot... A kerítés alá fa deszkát vagy betont is tudok szerezni, ami miatt nem tudja kiásni és a kifutó is stabilabb lenne. :)
2016. márc. 24. 13:38
 17/21 A kérdező kommentje:
Szerintem alaposan utána nézek a kínai meztelen kutyának. A kopasz változat tökéletes. :) (Tudom, télen ruha kell rá, nyáron könnyen leég és rendszeresen krémezni kell, ha száraz a bőre, de ez nem probléma. Csak valamiért nem szeretem a hosszú szőrű kutyákat.)
2016. márc. 24. 19:25
 18/21 anonim ***** válasza:
Német pincher miért nem jó? A kopasz kutyával sok baj van,több mint egy kozmetikáztatott ebbel és hát elég fura szegény..
2016. márc. 24. 19:59
 19/21 A kérdező kommentje:
Aranyos kutya, de a testvéremnek pont ilyen kutyája van és nem igazán illik hozzám. Ő is eléggé fázós. Engem megfogott valami a meztelen kutyában. :)
2016. márc. 24. 20:11
 20/21 anonim ***** válasza:
Hát ha fázós nem kell, akkor meztelen kutya kell ..na mindegy én nem értem a logikát :D
2016. márc. 25. 15:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!