A 10 hetes kiskutyámnak hasmenése van, mit tegyek?
Sziasztok!
Amint fent az előbb említettem sajnos a 10 hetes kiskutyámnak hasmenése van körülbelül szombat délután óta És azóta nem igazán akar elmúlni neki, van hogy pépes és van hogy víz szerűvé válik a széklelése. Próbáltam azt hogy csak konzervet kapott vagy csak tápot.. jutalom falat is meglett vonva azonnal tőle. És azóta sem akar jobb lenni, gondoltam a tápra, ha netán az lenne a probléma, vagy a konzervre.. de eddig nem volt vele semmi probléma.. sem a konzervvel sem a táppal. A mai nap viszont egyszer mikor cseréltem a napi pelenkatartójából a pelenkát.. véres székletet állapítottam meg. :( Tegnap este 9-kor kapott utoljára enni, és az egész éjszakát végig hasmenésezte. 3-szor széklelt. A mai nap mancsosra főzött rizst kapott keveset 11 órakkor, azt falatozgatta.. de a mai véres széklet óta nincs széklete az volt az utolsó.. friss víz mindig van előtte.. azt olvastuk hogy 24 óra böjtélésre kell ilyenkor rábírni és csak vizet igyon. Este 9-kor telik le a 24 óra.. vacsorát merjek neki adni? amit eddig? vagy simán csak rizst? Holnap megyünk oltásra. Viszont nagyon meg vagyok ijedve kérlek segítsetek.
A táp neve.: Ecopet Natural Puppy
Konzerv.: My Lord Junior (Blue)
Eddig nem volt semmi probléma mi baja lehet? :/ Ellőre is nagyon szépen köszönöm!
Olyan opció nem jutott még eszedbe esetleg,hogy állatorvos?Nem tippelgetni kell,mitől lehet.Tápváltástól nem lehet véres hasmenése.
Gyorsan kiszáradhat egy ilyen kicsi kutya.
Oltásait megkapta? Parvo elleni oltás megvan, ugye?
Állatorvoshoz vidd el sürgősen, így is már három napja szenved. Egy ilyen kicsi kölyökkutya nagyon gyorsan el tud pusztulni.
Megnyugodhatsz, holnap nem fog oltást kapni ilyen állapotban, hiszen nyilvánvalóan beteg, nem is kicsit.
A hasmenés veszélyes, kiszáradhat a kutya, akkor meg már nem oltásra fogod vinni, hanem hamvasztani. Három napja megy a hasa, ma reggel kellett volna a dokinál indítanod vele.
A konzervet meg felejtsd el, az ízesített víz, ráadásul pont nem tesz jót a hasmenésnek. Rizs, széntabletta, és a lehető legsürgősebben ÁLLATORVOS.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!