A kutyám megkapott egy kisgyereket. Lehet ebből nagyobb probléma?
Sziasztok! A kutya, akiről szó lenne, 7 éves, németjuhász. Ma délután becsengetett egy idősebb férfi hogy a kisgyereket akivel sétált megkapta a kutyám. Mivel egyedül voltam otthon nem tudtam mit csinálni, de mikor anyukám hazaért lefertőtlenítette a sebet. Elvileg megtévesztette, a kutya, mert nem tudta hogy a kerítéshez közel tud menni, így engedte hogy a gyerek a kerítés mellett sétáljon. Ez így mind szép és jó, de akkor hogy kaphatta meg a kutya a kisfiú csuklóját? A kerítés nem olyan, amin kiférne a feje. Szerintem a gyerek benyúlt, a kutya ugatott és így harapta meg véletlen. A kutyám teljesen barátságos,7 éves voltam mikor hozzánk került, szóval fiatal gyerek mellett nőtt fel. Amúgy én szoktam sétáltatni is, rám hallgat, nagyon szereti az embereket, kisgyerekek szokták simogatni. A szüleim most mentek el állatorvoshoz, mivel auto-immun betegség miatt a kutyát szteroiddal kellett kezelni. A kérdésem az lenne, hogy emiatt megfigyelhetik akár a kutyát? Mint írtam, emberszerető, teljesen barátságos és nevelt. Bocsi, ha zavaros a szöveg, ugyanis nagyon aggódom..
13/L
Ha betartják nálatok a protokollt és oltva van a kutya, akkor kapsz majd egy levelet, hogy xy naptól két hétig megfigyelés alatt lesz a kutya. Sétálni csak szájkosárban lehet ezalatt kivinni. Nálunk legalább is az ismerősömnél így volt.
Ha békét akarsz, valahogy oldjátok meg, hogy benyúlni sem lehessen a kerítésen.Remélem, kint van a kapunál a tábla, hogy harapós kutya? Ha nem igazán harapós, akkor is kell , hogy kivédjed, ha benyúlkálnak.
Számomra teljesen egyértelmű, hogy ki a hibás...
Eleve nem kéne senkinek se - se gyereknek, se felnőttnek - bedugdosnia bármely végtagját más portájára...
A kutya meg végzi a dolgát, védi a házat. Mit tudná ő eldönteni, hogy ki milyen szándékkal közeledik?
A férfinak kellett volna fegyelmeznie a gyereket. Szerintem ő is tudja és tekintve hogy bármilyen kutya megkaphatta a gyereket, bizonyíték hiányában nem lesz belőle semmi.
"Elvileg megtévesztette, a kutya, mert nem tudta hogy a kerítéshez közel tud menni,..."
Nevetséges. Mit gondolt, a kutya nem tud mozogni? Abszurd.
Ráadásul... annyira közel azért csak nem sétált a gyerek...
A szülő és a gyerek a hibás. Egyértelmű.
Egy "Harapós kutya" táblát tegyetek ki, hogy elkerüljétek a további hasonló esetek.
Nyilván a gyerek volt buta, vagy a szülő, hogy nem figyelt eléggé, de a további kellemetlenséget elkerülendő, jó lenne, ha nem tudna kisgyerek benyúlni a kerítéseteken, vagy a kutya nem tudna közel menni.
Ha ki is teszel egy figyelmeztető táblát, kicsi gyerek nem biztos, hogy el tudja olvasni.
A kutyát lehet, hogy megfigyelik majd, hiszen a megmart kisgyerek akár valamilyen betegséget, veszettséget is elkaphatott, azt pedig kezelni kell időben. Jó, ennek nyilván 0,00001 százaléknál is kisebb az esélye, hiszen a kuytátok oltva van meg ilyenek, de a hatóság nem fog kockáztatni.
Köszönöm a válaszokat!
Az is felmerült, hogy egy bokor okozta a sebet, mivel a férfi(amúgy nem az apja/nagyapja) nem mondta, hogy pontosan hol történt. Ez azért lehet igaz, mert a kutya metszőfoga picit le van kopva, és gondolom nem a kutya szájába tette a kezét a gyerek...
Táblát pedig ezek után biztos, hogy ki fogok rakni.
Nem nagyon kell aggódnod emiatt, ugyanis ha tényleg nem tudja kihuzni a fejét a kutyus azon a kerítés, csak is úgy kapható meg a gyereket, hogy benyúlt. Lehet, hogy csak simogatni akarta, de a kutya feladata a területe védelme.
Igaz jobb ha beszerzel egy '' vigyázat kutya'' vagy ijesmi táblát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!