Milyen nagy testű kutya fogja meg a vakondot?
Nekem több ismerősöm is vadgazda, de ilyet soha nem mondanának... Ja vagy te az a fajta vadász vagy, aki puszta mókából kilövi a kutyákat az ember mellől, a sutát a gidája mellől meg mindent ami él és mozog? A vadászat nem arról szól, hogy kényem-kedvem szerint gyilkolom az állatokat, mert kaptam egy puskát a kezembe! Biztos a hülye "sötétzöldek" találták ki, hogy melyik állat védett, csak azért, hogy ezzel másokat idegesítsenek, igaz?
Vártam mikor hozzátok szóba a Bükkös esetet. Emlékszem napokig hergeltétek egymást, majd elült az egész mind a por.
Az a kutya nem volt a gazdája mellett, sőt póráz sem volt rajta.
Ahogy tegnap írtam, össze lehet vetni egy vakondtúrásos kertet egy kutya által szarrá ásott kerttel, úgy azt is össze lehet vetni, hogy mi a jobb, néhány vakondtúrás, vagy a lótücskök, cserebogárpakorok által szétrágott palánta, virág, esetleg a kilószám kiszórt, és a haszonnövényekben is megjelenő basudin, arvalin?
A vakond nem véletlenül védett állat. Rengeteg hasznot hajt azzal, hogy összeszedegeti az említett kártevőket. Ha nem irtanánk ki magunk körül mindent, ami él, és mozog, hanem hagynánk beállni a biológiai egyensúlyt, sokkal kevesebbet kéne prüszkölnünk a mérgek miatt.
"prüszkölnünk a mérgek miatt."
Van egy falubeli ismerősöm. Állandóan ezeket a mérgeket emlegeti. Így a gyógyszer, úgy az egészségügy, ilyen káros mobilsugárzás, olyan megfigyelő kormány.
Szóval innen üdvözlöm méregéket.
Érvek, ellenérvek, már meguntam, de tényleg.
Az állítólagos mérgek menjenek az idegeitekre, beszéljetek róluk minél többet, főleg itt gyakori kérdéseken.
7 éve nem nézek TV-t, EGYÁLTALÁN. Azóta sokkal jobb a közérzetem, nem hallom állandóan a kék fény szeme fényeit, nem vagyok kíváncsi sem a a balesetekre, sem a "Maúnika" show-ra (bár úgy hallom már vége).
Milyen érveket vársz? Egy tényt mondanák csupán. Az ember a legnagyobb kártevő a földön. Minden más ebből következik.
Az ember a legnagyobb kártevő a földön
Na, végre valamiben egyetértünk. Mondjuk ezen lehetne némileg segíteni azáltal, hogy nem buzdítod az embereket bizonyos fajok irtására.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!