Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen nagy testű kutya fogja...

Milyen nagy testű kutya fogja meg a vakondot?

Figyelt kérdés
Nagyon szeretnék egy németjuhászt, de az anyukám azt mondja, hogy valószínűleg egy westienk vagy egy yorkshire terrierünk lesz, holott nekem ezek a fajták egyáltalán nem szimpatikusak, és az anyukám különben csak azért akar valami ilyen fajtát, mert az hátha megfogja a vakondot (a szomszéd westie is mindig megfogja, a mi kertünk meg dugig van túrással, az anyukám már ki se mer menni az udvarra, annyira irtózik tőlük) De én nem ez alapján szeretnék kutyát választani, én egy nagy, kedves kutyát szeretnék, akivel hosszú túrákra indulhatnék, akire biztosan számíthatnék, hogy megvéd stb. A németjuhászt nem lehet valahogy rávenni, hogy megfogja? És ha nem, milyen nagyobb testű kutya teszi meg?

2016. márc. 15. 12:18
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
30%
Vadász ember lévén, úgy hogy tisztában vagyok a vadászható fajokkal, csak támogatni tudlak a vakondokirtás ügyében. Nem kell foglalkozni ezekkel a zöldekkel, állandóan vitázunk velük évtizedek óta. Senki sem fog a kerítésed mellett figyelni, majd azt számolni, hogy hány vakondokot kapott el a kutyád, vagy hányat vertél fejen az ásóval.
2016. márc. 15. 19:50
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem több ismerősöm is vadgazda, de ilyet soha nem mondanának... Ja vagy te az a fajta vadász vagy, aki puszta mókából kilövi a kutyákat az ember mellől, a sutát a gidája mellől meg mindent ami él és mozog? A vadászat nem arról szól, hogy kényem-kedvem szerint gyilkolom az állatokat, mert kaptam egy puskát a kezembe! Biztos a hülye "sötétzöldek" találták ki, hogy melyik állat védett, csak azért, hogy ezzel másokat idegesítsenek, igaz?

2016. márc. 15. 20:21
 13/20 A kérdező kommentje:
Ha nem én ölöm meg a vakondot, hanem a kutyám, talán akkor is fizetnem kell?! Vagy őrt kellene állnom a kutyám felett, nehogy elkapjon egyet? Nem mintha engem annyira izgatna ez a kérdés, nekem személy szerint semmi bajom a vakondokkal, de szerintem ez nevetséges, hiszen a boltok polcain mindenféle vakond-csapdát meg mérget találni, szóval nem értem...Mindenesetre majd ezt is megemlítem az anyukámnak "érvként". :)
2016. márc. 15. 20:36
 14/20 anonim ***** válasza:
A kutyádért te vagy a felelős, tehát ugyanúgy, ahogy te kerülsz börtönbe, ha kinyír valakit, te fizetsz, ha megöl egy védett állatot. Hogy ezt hogy akadályozod meg (elzárás vagy bármi más ) az nem az ő gondjuk.
2016. márc. 15. 21:33
 15/20 anonim ***** válasza:

Vártam mikor hozzátok szóba a Bükkös esetet. Emlékszem napokig hergeltétek egymást, majd elült az egész mind a por.

Az a kutya nem volt a gazdája mellett, sőt póráz sem volt rajta.

2016. márc. 15. 21:36
 16/20 anonim ***** válasza:

Ahogy tegnap írtam, össze lehet vetni egy vakondtúrásos kertet egy kutya által szarrá ásott kerttel, úgy azt is össze lehet vetni, hogy mi a jobb, néhány vakondtúrás, vagy a lótücskök, cserebogárpakorok által szétrágott palánta, virág, esetleg a kilószám kiszórt, és a haszonnövényekben is megjelenő basudin, arvalin?

A vakond nem véletlenül védett állat. Rengeteg hasznot hajt azzal, hogy összeszedegeti az említett kártevőket. Ha nem irtanánk ki magunk körül mindent, ami él, és mozog, hanem hagynánk beállni a biológiai egyensúlyt, sokkal kevesebbet kéne prüszkölnünk a mérgek miatt.

2016. márc. 16. 11:37
 17/20 anonim ***** válasza:
52%

"prüszkölnünk a mérgek miatt."

Van egy falubeli ismerősöm. Állandóan ezeket a mérgeket emlegeti. Így a gyógyszer, úgy az egészségügy, ilyen káros mobilsugárzás, olyan megfigyelő kormány.

Szóval innen üdvözlöm méregéket.

2016. márc. 16. 20:55
 18/20 anonim ***** válasza:
Attól, hogy valaki sok baromságban hisz, még lehet igaza bizonyos dolgokban. Érveket kérek.
2016. márc. 16. 21:42
 19/20 anonim ***** válasza:

Érvek, ellenérvek, már meguntam, de tényleg.

Az állítólagos mérgek menjenek az idegeitekre, beszéljetek róluk minél többet, főleg itt gyakori kérdéseken.

7 éve nem nézek TV-t, EGYÁLTALÁN. Azóta sokkal jobb a közérzetem, nem hallom állandóan a kék fény szeme fényeit, nem vagyok kíváncsi sem a a balesetekre, sem a "Maúnika" show-ra (bár úgy hallom már vége).

Milyen érveket vársz? Egy tényt mondanák csupán. Az ember a legnagyobb kártevő a földön. Minden más ebből következik.

2016. márc. 17. 16:55
 20/20 anonim ***** válasza:

Az ember a legnagyobb kártevő a földön

Na, végre valamiben egyetértünk. Mondjuk ezen lehetne némileg segíteni azáltal, hogy nem buzdítod az embereket bizonyos fajok irtására.

2016. márc. 17. 16:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!