Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ivartalanítás előnyei-hátrányai?

Ivartalanítás előnyei-hátrányai?

Figyelt kérdés
A normális válaszokat köszönöm előre is!
2016. márc. 14. 15:07
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
MIért kéne éjszakáznia? Mi reggel vittük, délután hoztuk, a tölcsért felügyelet mellett nem viselte, mert a varrat nem érdekelte.
2016. márc. 14. 16:19
 12/19 anonim ***** válasza:
30%
Ennyire nem merültem bele, hogy mi fájhat, mi nem...:) Azt viszont látom, hogy mennyire eszi a frász őket a pasik után: kiülnek az ablakba, s vágyakoznak kifele, szagolják az ajtót, amit a fiúk megtisztelnek éjszaka, belehemperegnek a hugyos homokba.Már csak úgy hívom őket, hogy rossz k.vák.Én úgy értelmeztem, hogy ínyükre van a pasizás egy-egy időszakban. De hát ez ösztön, csak mi meg családtagként kezeljük őket:(
2016. márc. 14. 16:20
 13/19 anonim ***** válasza:

az előnyöket már leírták és a legtöbb hátrányt is. ami még eszembe jut negatívumként:

-sokak szerint a kan kutyáknak nem lesz "fiú" szaga és más kanok lánynak nézik, ezért udvarolnak neki, megpróbálják meghágni stb. ez pedig verekedésekhez vezethet/ez viszonylag gyakori/

-a szukáknál ha kiveszik az egész méhet(több féle képen lehet kérni az ivartalanítást) vizelettartási panaszok jelentkezhetnek amit drága gyógyszerekkel lehet orvosolni csak. egy kutyát ismertem akinél ez jelentkezett.

egy tüzelést szenvedtünk végig a kiskutyámmal, hatalmas szívás volt..... az ivartalanítás előtt 2-3 nappal betüzelt 7 hónaposan. mindig meg akarta hágatni magát a másik kutyánkkal aki 3-szor nagyobb nála(el voltak zárva, de amikor cseréltek az udvarban 2 percre találkoztak) ezenkívül nem nagyon vihettük sétálni, se kutyasuliba és kb sehová, ő pedig mozogni akart...

2016. márc. 14. 19:12
 14/19 anonim ***** válasza:

#11-es: A mi macskáinknak ott kellett éjszakázni, 2 nap is, mert nem tudtuk reggel vinni őket munka mellett, illetve másnapig megfigyelték őket. Mégiscsak egy hasi műtétről van szó. Lehet hogy a kanokak még aznap hazaengedik, nem tudom, mert mindkét macskánk lány.

És a sebet folyton nyalogatni akarták, kellett a tölcsér. Lehet, hogy a kutyákat nem zavarja annyira, a macska viszont a tölcsértől nem tud mosakodni, ami elég nagy stressz neki, amint leveszed, rögtön mosakodni kezd.

A kérdező nem írta, hogy milyen állat ivartalanításáról van szó.

2016. márc. 15. 02:59
 15/19 anonim ***** válasza:
Az ivartalanitás kötelezö ,ugy tudom de lehet csak kutyáknál.
2016. márc. 15. 06:22
 16/19 anonim ***** válasza:
Sajnos semmilyen állatnál nem kötelező.
2016. márc. 15. 07:06
 17/19 anonim ***** válasza:
Mi is ivartalanítottuk a kutyusunkat, bár eredetileg nem akartuk de egészségügyi okoból muszáj volt. Gennyes méh-gyuladdása volt, amit gyógyszerrel sikeresen kezeltek, de a doki (aki egyébként jóbarátunk) javasolta, hogy a gyógyulás után ivartalanítani kellene mert bármikor visszatérhet a gyulladás és nem biztos, hogy ilyen könnyen megússzuk mindig. Meg is ejtettük. Se viselkedésben, se semmiben nem vettünk észre változást rajta, csak természetesen a tüzelések szüntek meg. Ugyan olyan ördögfióka maradt, imád játszani, minden érdekli, nem maradhat ki semmiből. Szerettünk volna kiskutyákat tőle, de azért az életét nem kockáztattuk volna emiatt.
2016. márc. 15. 09:03
 18/19 anonim ***** válasza:

Mi nem tudtuk a kennelben tartani, pedig már erődöt építettem belőle, éjszakára szétszedett minden kerítést, nem lehetett az udvaron sem.

Ivartalanítás után megszűnt ez a gond, azóta szabadon van az udvaron, mégsem megy sehová.

2016. márc. 16. 00:17
 19/19 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2016. márc. 28. 09:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!