Ivartalanítás előnyei-hátrányai?
az előnyöket már leírták és a legtöbb hátrányt is. ami még eszembe jut negatívumként:
-sokak szerint a kan kutyáknak nem lesz "fiú" szaga és más kanok lánynak nézik, ezért udvarolnak neki, megpróbálják meghágni stb. ez pedig verekedésekhez vezethet/ez viszonylag gyakori/
-a szukáknál ha kiveszik az egész méhet(több féle képen lehet kérni az ivartalanítást) vizelettartási panaszok jelentkezhetnek amit drága gyógyszerekkel lehet orvosolni csak. egy kutyát ismertem akinél ez jelentkezett.
egy tüzelést szenvedtünk végig a kiskutyámmal, hatalmas szívás volt..... az ivartalanítás előtt 2-3 nappal betüzelt 7 hónaposan. mindig meg akarta hágatni magát a másik kutyánkkal aki 3-szor nagyobb nála(el voltak zárva, de amikor cseréltek az udvarban 2 percre találkoztak) ezenkívül nem nagyon vihettük sétálni, se kutyasuliba és kb sehová, ő pedig mozogni akart...
#11-es: A mi macskáinknak ott kellett éjszakázni, 2 nap is, mert nem tudtuk reggel vinni őket munka mellett, illetve másnapig megfigyelték őket. Mégiscsak egy hasi műtétről van szó. Lehet hogy a kanokak még aznap hazaengedik, nem tudom, mert mindkét macskánk lány.
És a sebet folyton nyalogatni akarták, kellett a tölcsér. Lehet, hogy a kutyákat nem zavarja annyira, a macska viszont a tölcsértől nem tud mosakodni, ami elég nagy stressz neki, amint leveszed, rögtön mosakodni kezd.
A kérdező nem írta, hogy milyen állat ivartalanításáról van szó.
Mi nem tudtuk a kennelben tartani, pedig már erődöt építettem belőle, éjszakára szétszedett minden kerítést, nem lehetett az udvaron sem.
Ivartalanítás után megszűnt ez a gond, azóta szabadon van az udvaron, mégsem megy sehová.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!