Barffal hízás, hogyan?
Egy idősödő kutyám van. Az elmúlt hónapokban több rossz táp után Barfozni kezdtünk. A táptól nagyon lefogyott,csont és bőr, vérvételből megállapítva nem beteg.
Nyersnél a 2%,3% kevés de a 4%nál hányni szokott...
Kajában így kap: csirke,kacsa, hal, marha, sertés, nyuszi, vegyes. Minden nap mást..de eddig semmi változás, pedig ugye nagy adagot kap. 2hónapja megy ez..kap mellé csipkebogyóport,mézet, béres kutyavitamin. Heti 1x olivaolaj.
Tippek ötletek? :(
Egy alaposabb kivizsgálás nem ártana, széklet, miegymás. Valami oka csak van annak a fogyásnak, és az valószínűleg nem a kaja, ha a BARF se hozza helyre. Gondolom, eleve azért kezdtetek el tápokat váltogatni, mert elkezdett fogyni, nem?
Amúgy ha 4%-tól hány, akkor lehet neki két részletben adni, vagy csak 3,5-et, de én nem hiszem, hogy ez lesz a megoldás. 4% nagyjából az aktívan sportoló hiperaktív kutyáknak kell, egy idősödő családi kutyánál irreálisan hangzik. Szóval vizsgáltassátok ki alaposan.
Ha kivizsgálás után arra jut az orvos is hogy nincs semmi baj és az étkezésen kell változtatni, akkor adj neki több marhát, zsírosabb kacsát. Ezektől általában megindul a hízás.
Én például 20kg kutyámat úgy 5%al etetem. Mondjuk nagyon pörgős és sokat van mozgatva.Ezzel a mennyiséggel tartja a súlyát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!