Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Barffal hízás, hogyan?

Barffal hízás, hogyan?

Figyelt kérdés

Egy idősödő kutyám van. Az elmúlt hónapokban több rossz táp után Barfozni kezdtünk. A táptól nagyon lefogyott,csont és bőr, vérvételből megállapítva nem beteg.

Nyersnél a 2%,3% kevés de a 4%nál hányni szokott...

Kajában így kap: csirke,kacsa, hal, marha, sertés, nyuszi, vegyes. Minden nap mást..de eddig semmi változás, pedig ugye nagy adagot kap. 2hónapja megy ez..kap mellé csipkebogyóport,mézet, béres kutyavitamin. Heti 1x olivaolaj.

Tippek ötletek? :(

2016. márc. 12. 22:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Egy alaposabb kivizsgálás nem ártana, széklet, miegymás. Valami oka csak van annak a fogyásnak, és az valószínűleg nem a kaja, ha a BARF se hozza helyre. Gondolom, eleve azért kezdtetek el tápokat váltogatni, mert elkezdett fogyni, nem?

Amúgy ha 4%-tól hány, akkor lehet neki két részletben adni, vagy csak 3,5-et, de én nem hiszem, hogy ez lesz a megoldás. 4% nagyjából az aktívan sportoló hiperaktív kutyáknak kell, egy idősödő családi kutyánál irreálisan hangzik. Szóval vizsgáltassátok ki alaposan.

2016. márc. 12. 22:38
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Nyilván nem a kaja miatt fogyott le. Tehát nem is a másik fajta kaja fogja helyrehozni.
2016. márc. 12. 22:51
 3/5 elwera ***** válasza:
Szerintem próbáld ki hogy megfőzöd, vagy megsütöd a húst és úgy adod neki.
2016. márc. 13. 02:38
 4/5 anonim ***** válasza:

Ha kivizsgálás után arra jut az orvos is hogy nincs semmi baj és az étkezésen kell változtatni, akkor adj neki több marhát, zsírosabb kacsát. Ezektől általában megindul a hízás.

Én például 20kg kutyámat úgy 5%al etetem. Mondjuk nagyon pörgős és sokat van mozgatva.Ezzel a mennyiséggel tartja a súlyát.

2016. márc. 13. 08:30
 5/5 anonim ***** válasza:
Sztem sem a kaja miatt van. Vannak rossz tápok, de csont és bőrré egy kutya sem fogy le tőlük (sőt ha szar a táp és sok benne a gabona, inkább hízik) és nem is értem miért kell ezt megvárni. Vizsgáltasd ki, mert nagy adagtól pár napon belül látszódik a kutyán hogy hízik, ott valami gond lehet.
2016. márc. 13. 08:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!