Ha felkeresi valaki a fajtamentőket, mennyi esély van rá, h kap kutyust? Mennyi idő múlva? Vagy ez h működik?
Egyrészt kérdés, hogy éppen van-e kutya. Sajnos általában van. Aztán elmondod, mik az elképzeléseid, a biztosított körülmények, tapasztalat stb. Ők megmutatják, milyen kutyáik vannak és az általad elmondottak alapján melyiket találják hozzád alkalmasnak. Ha minden klappol, mehet a szerződés.
Leegyszerűsítve így működik.
az előző szépen leírta én akkor kiegészítem
ha van honlapjuk akkor esetleg már előre tájékozódhatsz.
Általában le van írva a kutya adatlapján, hogy milyen vérmérsékletű, kinek ajánlják és akár célirányosan érte (a kiszemelt kutyáéért ) is jelentkezhetsz.
Ha alkalmas vagy gazdinak akkor nem lesz akadálya.
Tudod azért a fajtamentések kutyái általában borzalmas körülmények közül mentett állatok. Így a leendő gazdiknak tisztában kell lenni azzal, hogy a lelki rehabilitáció rá vár. És hogy nem okozhat neki több csalódást.
A legtöbb fajtamentésnek nincs telephelye, a kutyák ideiglenes befogadóknál vannak.
Megnézed a honlapot, kiválasztod a kutyát vagy kutyákat, telefonálsz.
Utána személyes találkozás a kutyával és a befogadóval is, elmondasz mindent, és ha a befogadó úgy ítéli meg, jó helye lenne nálad, akkor örökbe fogadhatod.
Ne lepődj meg, ha adományt (pénz) kérnek.
A retriever rescue pl. házhoz viszi a kutyát, megnézik, hogy biztos jó-e a kerítés, nincs-e lánc, van-e jó kutyház, stb.
Feljebb már mindent leírtak én azzal egészíteném ki hogy fajtamentő és fajtamentő közt is van különbség. Van aki komoly alapítványként csinálja pl. Futrinkások (Magyar vizsla, Német dog, Spániel, Tacskó) és a noésok (boxer, bulldog, cane corso, schnauzer, csau-csau), ők komolyan csinálják, ivartalanítás, örökbefogadási szerződés, családlátogatás stb. De sajnos már találkoztam olyan fajtamentőknek bejegyzett társassággal ahol néhány emberke null tapasztalattal összeállt hogy na majd ők mentik ez a fajtát, aztán ivarosan, szerződés, ellenőrzés, felmérés nélkül passzolgatják a kutyákat a szaporítóknak, semmivel nem segítik az örökbefogadót, nem intéznek előtte állatorvosi vizsgálatot, nem adnak tanácsot, és mikor számon kérik őket akkor közlik hogy nincs helyük, se idejük többet foglalkozni egy kutyával...
melyik fajta érdekelne?
17:46
Ezt milyen fajtáknál tapasztaltad?
pl. bichon havannese, vagy valamilyen kisebb termetű kis fehér gombóc a westie-m mellé.
de akkor akarnék majd csak, ha westie-met teljesen megtanítottam mindenre, és (mivel lehet költözni fogunk), szóval ezt követően, és csak ha itthon tudok majd vele maradni pár hétig.
szóval még csak gondolkodok rajta, és sok dolgot meg szeretnék tudni és mindenre felkészülni.
Westie, spitz fajtamentés van. Más, fehér gombócokat mentő csoportot én nem ismerek.
Kis termetűből még van bulldog, tacskó mentés.
Tudom, hogy még nem aktuális, de pl. őt nézd meg. Csivi keverék, hatalmas nagy arc, imádni való jelleme van!
Ha fajtamentésnél nem, akár menhelyen is találhatsz fehér gombóc kutyát! ;)
17:46 vagyok nem szeretnék vitába keveredni, először nem is akartam megadni a fajtát, tényleg nem akarok lehordani senkit. De az uszkár és a westie fajtamentőknél tapasztaltam ilyen hanyagságot. Hozzá teszem hogy westiseknél tényleg sok kutya fordul meg (mondjuk ez nem mentség hogy bárkinek kiadjanak kutyát)de az uszkárosok az évben kemény 5 kutyát ha mentettek...
De ez az én személyes tapasztalatom, lehet hogy csak rossz passzban voltak amikor rájuk szorultam...
én ha befogadok kutyust, mindenképp már ivartalanítottat, menhelyen is gondolkoztam, csak ott főleg úgy vannak kicsik, h még nagyon picik és nem tudni mekkorák lesznek. panelba meg nagy kutya nem jó.se nekem se neki. azért gondoltam kis fehér gombócot, mert ugye a westiem mellé, de lehet az barna gombóc is, szóval a szín lényegtelen:)
kis mozgásigényűt, barátságosat, rövid szőrűt nem szeretnék. valamint hosszú fülűt sem.
kis játékos jöhet, ha negatív tapasztalata van az sem probléma, én nagyon türelmes tudok lenni és számtalan dolgot olvastam és láttam már a kutyákkal kapcsban.
de még készülök:))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!