Melyik kutyafajtának van a legjobb szőre?
Hát figyelj, én 4 "szőrű" kutyában tudok segítséget mondani.:D
Az első, egy hosszú szőrű, de nem tömött kutya volt, ő fázós volt, de bent meg hullott a szőre nagyon. Télen értelemszerűen bent volt, tavasszal-nyáron-ősszel pedig kinti-benti kutya.
A másik egy labrador-keverék, ő kinti volt, néha bejött, ha már tényleg nagyon hideg volt, de alapvetően kint szeretett bandázni, nem volt nagyon fázós, és a nyarat is jól bírta.
A harmadik egy nagytestű kutya(berni pásztor), ő a telet maximálisan bírta, a nyarat azt annyira nem kedvelte, a hűs betonon szeretett feküdni, meg árnyékban, de néha bekapcsoltuk neki a ventillátort, kintre, bent meg klíma ment, és akkorát aludt, öröm volt nézni:) De alapvetően bírta a nyarat is,csak nem volt a kedvence, és vízbe se ment be csak bokáig:D
A negyedik egy amstaff, ő se a hideget nem bírja, se a meleget:D:D Hidegben a takaró alá jön, annyira fázik, ki se megy piszkolni, csak ha már nagyon muszáj. Nyáron meg 25fok felett olyan, mint aki beteg, tavaly eljátszottam, hogy zaklattam az orvost, holott a hidegebb helyen egyből jól lett, amúgy meg feküdt, menni se bírt...
Szóval én ennyit tudtam segíteni, azt tudni kell, hogy az első kettő maximálisan keverék volt, a harmadik törzskönyves, a negyedik pedig mentett-szaporítós kutya.
Mit értesz legjobb alatt? Amint ezt leírtad lehet neked segíteni. Ezeket jelentheti: nem koszolódik olyan könnyen, könnyen kezelhető, nem igényel annyi ápolást, nem kell kozmetikushoz vinni, nem hullik (annyira), védi a kutyát a hideg ellen, jól bírja a meleget...
Számomra gyönyörűen csillogó és egészséges szőr is a legjobb kategória.
Az időjárás elég érdekesen jön ide, főleg magyarázat nélkül. Ha fázós akkor kutyaruha, ha nyáron melege van kíméletes és odafigyelő gazdi, ha dús bundás akkor eső után/ sáros kirándulás után számolj szőrtől függően akár 1,5 órás fürdés+fésülés+szárítás kombinációval. Kinti vagy benti vagy mindkettő lenne a kutya? Milyen szőr tetszik? Mit csinálnátok vele? Van allergiás a családban? Stb. stb...
* hullajt Ja a szôrét, néha trón nekem is,
Hullajtja a szőrét, pedig néha trimmelem neki,..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!