Német juhász, Doberman vagy Rottweiler? Tapaszalt kutyásnak melyiket ajánlanátok? És kezdőnek melyiket?
Figyelt kérdés
Saját tapasztalatok és fajtaismeretek?2016. márc. 7. 17:59
11/13 anonim válasza:
Arrol meg szinten megvan a velemenyem, hogy a sajat kutyadat szidod "makacs paraszt"...hat az a "makacs paraszt" kutya azert lett olyan, mert nem kapott toled megfelelo neveltetest, kedves...csak magadat szidhatod, ez nem a kutya hibaja.
12/13 Ati0611 válasza:
Nekem szuka Rotti van. Rendkívül barátságos, szereti a gyerkőcöket, más állatokat. Kivéve a macskát, azokat utálja.Kutyasuli fél éves kortól KÖTELEZŐ. Ott nagyon sokat tanultunk. (más kutyákkal való viselkedés, engedelmesség, stb...)Ha át akarja venni a vezér szerepet, zokszó nélkül, azonnal le kell törni a szarvát.(NEM VERÉSSEL!)Amúgy ez Rotinál előfordul. Rengeteget kell vele foglalkozni, mi azon felül, hogy állandóan a nyomunkban van, aktív foglalkozásként(tanítás, játék, valami neki való munka)napi 3-4 órát töltünk vele. ezért szerintem csak annak jó a Rotti, akinek a suli, vagy munka mellett sok szabadideje van, és hajlandó is azt a kutyára fordítani. Nagyon igényli a törődést, a közelségünket. Ha nincs vele foglalkozva eleget, rombol(kertásás, slagszétrágás, lábtörlő szétszedés...stb.)Mi sokat visszük magunkal sétálni, autóval is jön velünk ha olyan helyre megyünk, ahol nincs tiltva.(Rotikat sok helyen nem nézik jó szemmel, szerintem tévesen, de hát a TV, újság, stb... mind azt sugallja, hogy fenevad. Én tudom, hogy nem.))Nagy kertünk van, de a Rotinak kevés, ha egyedül bóklászik a kertben. Én mindenképp ajánlanék mellé egy másik kutyát, nekünk tacsi van mellette, tökéletes a barátságuk. Kell neki a munka, feladat, látszik rajta, hogy örül, ha jól csinálja. De emellett kell neki a játék is, labdázás, rongyozás, dögönyözés.A Rottweiler, ha szeretik, szerintem az egyik legjobb kutya, de mint fent írtam nagyon sok törődést igényel. Viszont, ha azt megkapja, akkor rendkívül meghálálja.Összeségében, aki Rotit, Rotikat választ, az egy életformát választ."Mi nem Rottweilert tartunk, mi Rottweilerrel élünk"
13/13 A kérdező kommentje:
Köszi!
Igen, sajnos nagyon sok a fajta-előítélet a rotiknál is, éppen úgy, mint a "harci" fajtáknál... :(
2016. jún. 9. 23:43
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!