Labrador vagy Beagle?
Én is inkább retriever-párti vagyok, igaz nekem goldenjeim voltak.
A beagle-ról azt hallottam, szeret makacskodni - ez nem egyezik az én természetemmel.
A beagle nagyon kemény dió! Nekem volt, hát soha többet. Nagyon okos kutya, tud is tanulni, de nehéz rávenni egy egyszeri kutyatartónak.
Volt már tacskó mixem, spánielem, mudim, német juhász keverékem, beagle-m. De a beagle volt a legfurább kutya...soha nem szerette, ha simogatják, 1,5 éves korában tudtam elengedni biztonsággal csak! Amúgy is csak a szagok érdeklik, a gazda kevésbé.
A labrador sokkal ember centrikusabb, de azzal is meggyűlhet a gazda baja, ha nem kalkulálja be az eleinte hatalmas mozgásigényt. Ugyanis a labrador sem kövön fekvő, sóhajtozó vakvezetőnek születik! Volt ismerősöm,nem is egy, akik bezárva tartották,már sétálni sem tudták vinni a kutyát. Ugye nagyobb testű, ereje mint a bivalynak, ha rángatni kell. Jó nevelést igényel az elején. de utána legalább van egy gazdi centrikus kutyád, akivel könnyű az élet.
Én is a labradorra szavazok, főleg a "legyen könnyen tanítható, engedelmes" rész miatt. :)
Persze ez is csak akkor lesz így, ha megfelelő nevelésben részesül a kutyus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!