Hogyan lehet a kölyök kutyákat leszoktatni a rágásról rongálásról, és milyen játékokat lehet neki venni a lefoglalása érdekében? Légyszi részletesen és hosszasan írjatok! Kíméljenek a fajankók a beszólásaiktól! Előre is THX<3
1. Ha már rongált, akkor nem érdemes megszidni, csak ha rajtakapod. Ha mindig akkor rág, amikor nem vagy otthon, akkor nehéz, de azzal kell kezdeni, hogy letiltod a dolgokról, amikben nem akarod, hogy kárt tegyen. Csapdát kell neki állítani. Pl. ha a papucsot rágja, akkor amikor otthon vagy, tegyél a papucsba egy darab virslit, csalinak. Amikor elkezdi piszkálni a papucsot, vágj a földhöz a közelében egy üres ásványvizes palackot. Én így szoktattam le az enyémet a ruhaszárító állványról. Kétszer kellett tiltani, azóta se rágja.
Egy jó hangos "NEM!" is megteszi a hatását.
2. Alternatívának biztosítani kell neki rágó játékokat. Kutyaboltban lehet kapni, nekünk a gumianyagú cuccok váltak be.
Jó még a "kajalabirintus" is, ez egy labda egy lyukkal, jutifalatot kell bele tenni, és a kutyának addig kell bökdösnie, görgetnie, amíg ki nem szedi a kaját. Ez egy időre lefoglalja, addig sem rongál. Jó picire darabold a jutifalit.
Van olyan játék, amit be lehet tenni a fagyasztóba, és ezután kellemesen hűsíti rágás közben a kutya ínyét. Ha fogzik a kutyátok, jól jöhet.
Az én kutyám B.A.R.F.-ozik, vagyis nyers kaját kap, amiben van csont is. Jó sokáig el szokott időzni a nyers csontokkal.
3. Sokszor a kutya azért rongál, mert unatkozik. Próbáljátok meg minél jobban lefárasztani, mielőtt elmentek otthonról. Jó nagy séta és játék reggel. Az enyém, ha reggel sétál egy órát, jó eséllyel átalussza a napot, és eszébe sem jut szétrágni semmit. Fajtafüggő, de a magas energiaszintű kutyákat mind testileg, mind agyilag le kell fárasztani ahhoz, hogy jól neveltek legyenek.
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!