Első kutyusnak mindenáron fiút szerettem volna. Nem tudom pontosan megmondani miért, de valahogy úgy éreztem, hogy "fiús anyuka" vagyok. Most lesz 3 éves a kutyusom, és bár eleinte szukát szerettünk volna mellé, de mostmár egyre inkább úgy érezzük a párommal, hogy fiús szülők lettünk a kan kutyánk mellett.
Ettől függetlenül tartjuk magunkat ahhoz, hogy ha menhelyen beleszeretünk egy kutyába aki jól kijön a mostani kutyánkkal, akkor nem fog számítani a neme. Sokkal fontosabb a személyisége a kutyának és, hogy mennyire tudunk együtt élni.
Nekem 1x volt szuka kutyám és 3x kan.
Valamiért jobban szeretem a kan kutyákat, nem tudom megmagyarázni, hogy miért :)
De ha szuka kerülne hozzám legközelebb menhelyről, azt sem bánnám :)
Amelyik "örökbefogad".
A nem számomra teljesen mindegy, az összhang számít.
Nekem lány kutyusom van első kutyám. De nem tudom elképzelni hogy kan kutyám legyen. Kislány párti vagyok mindenféle állatba hörcsög, tengerimalacaim is lányok :)
Ja és a kutya ivartalanítva van így semmivel nincs gond.
Világ életemben kan kutyám volt, most van először szuka. Semmi különbséget nem érzek közöttük. Nem számít a kutya neme, megfelelő neveléssel mindkettőből lehet remek kutyát "csinálni". Az ellenkezője is igaz: nem megfelelő neveléssel mindkettőt el is lehet rontani.
Ivartalanítással egy nagy csomó probléma megoldható, szukánál nem lesz álvemhes, elkerülhetők az ivarszervi daganatos megbetegedések, kannál pedig a párzási ösztönnel kapcsolatos viselkedés lesz könnyebben kezelhető, plussz szintén elkerülhetőek az ivarszervi daganatok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!