Mit lehet tudni a Kaukázusi juhászkutyáról és a Rottweilerről?
Munkakutyák.
Ha nem munkára kellenek és nem megfelelően képzed és fárasztod le őket, csak vannak, akkor megőrülnek kb.
A roti még jobban bírja, a kau a saját gazdáját is ledarálja, ha az nem megfelelő célra és keménységgel tartja. Nem hobbikutya. Arra lett tenyésztve, hogy a juhászt és a nyájat megvédje a medvékkel szemben is. Erdélyben kettesével állnak a juhász mellett a szabadban a legelőkön, erre valók.
Szia! Nem tudom mennyire aktuális még a kérdésed vagy elegendő választ kaptál e már de gindoltam válaszolok. Előre szólok nem vagyok kutyaszakértő mindent a saját tapasztalatomból írok.
kaukázusi: házőrzésre jó kutya. Ha van haszon állat a háznál biztos megvédi mindentől. Tanulékony kutya elég okos is viszont nagyon önfejű. a más kutya társasága nevelés kérdése. Nálunk a kaukázusi és az amstaff olyanok mint a testvérek. Így is lettek nevelve soha nem bátják egymást. Velünk családtagokkal olyan mint a kezesbárány de idegenekkel goromba be nem engedné őket soha. A szőrét gondozni kell különben összetapad és csúnya lesz. Mozgásigénye elég nagy. Utcan ha sétáltatni szeretnéd hát... sok sikert hozzá :D
Roti:őrzés védés céljából mindeképp jók. Ha rotid van és úgy van nevelve idegen tuti nem megy be. ahogy azt elöttem leírták 1 gazdás ha valakit elfogad gazdaként a családból akkor őt meg fogja védeni és fog rá hallgatni mindig. Tanulékonyak okos kutyák tanítani könnyű őket. A fajta típikus betegségeire figyelni kell. Mozgékonyak nagy mozgásigényük van. Nevelés kérdése itt is a má kutya tűrése ha úgy neveled szeretni fogja, ha nem nem.
aktuálisnak nagyon is az, csak nemigen vannak válaszok örülök hogy írtál.
'Nálunk a kaukázusi és az amstaff olyanok mint a testvérek.'
Erre nagyon kíváncsi vagyok hogyan sikerült elérni.
Mind a kettő kan vagy szuka talán vegyesen?
Szóval a kaut sétáltatni nem egyszerű dolog?
Ha nem túl nagy kérés ezt megy tudnád mérni mind a kettő kutyádnál nagyon sokat segítenél.
https://www.youtube.com/watch?v=ltqNAV9NdVo
nálatok milyen kerítés van? Nálunk a kutya szétszedi drótkerítést ezért betonacél háló és közfal van.
Szerinted időseb embernek melyik a Jób választás egy kau vagy egy roti?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!