Hogyan vegyem fel a kutyám?
Akkor itt nem az a probléma, hogyan vedd fel (egyelőre sehogy), hanem hogy neveletlen a kutya és nem tisztel téged.
Tehát először is meg kell nevelni.
Ha valami ok miatt fel kell venni, akkor előtte szájkosár.
MINEK akarod felvenni? Azzal csak azt erősíted meg benne, hogy harapjon.
Falkavezérségről olvass el pár cikket, tartsd be, mindig, ne csak egy napig, vagy amíg hirtelen visszavesz. Milyen fajta egyébként? Csivava? Yorkie?
utolsó, rengeteg olyan eset van, amikor fel KELL venni a kutyát, a nagytestűt is (orvos, baleset, mozgólépcső, hadd ne soroljam tovább). a kutyának meg tűrnie KELL.
először is tudni kéne, hogy miért akarod felvenni. tényleg muszáj vagy csak babusgatni akarod? mert ha utóbbi és nem szereti akkor pech, nem kell szekálni. ha más miatt, akkor jön a következő.
ha mindenképpen fel kell emelned valami miatt, szájkosárban tedd először vagy bekötve a száját, hogy ne sérülj meg. másodszor pedig meg kéne nevelni a kutyát. máskor is agresszív feléd vagy csak ilyenkor?
a legjobb az lenne, ha szakértőhöz vinnéd, kutyaiskolába vagy hívni egy kiképzőt. a kistestű kutya is mély sebeket tud okozni, ez nem túl jó így.
Nem hiszem, hogy orvosnál akarná ilyen gyakran felemelni, hogy harapjon...én is emelgetem a kutyámat, de feleslegesen nem veszem az ölembe.
És az enyém is eltűri, természetesen, szóval tudom, hogy van olyan helyzet (pl. mozgólépcsőn kötelező), mikor fel kell emelni. De ha valaki így írja, hogy agresszív, és kiskutya, akkor egyből arra gondol az ember, hogy el elkényeztetett csivi vagy yorkie.
5-ös, ha figyelmesen elolvastad volna a hozzászólásomat, nyilván nem teszed fel ezt a buta kérdést.
ha ennyire nem megy a szövegértés és a képzelőerő: ha csak és kizárólag azért akarja felemelni a kutyát, hogy babusgassa de a kutya ezt nem szereti, akkor nem kell erőltetni, ennyi. ettől függetlenül meg KELL nevelni, mert olyan nincs, hogy visszafordul a gazdára, de nem kell szerencsétlen kutyát cseszegetni, ha nincs rá ok és nem szereti.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!