A kullancs, ha fertőzött, akkor azonnal fertőz, vagy csak ha megszívta magát?
Amikor hazaértem és megsimogattam, majdnem azonnal észrevettem benne, még picike volt, de nagyon nehezen jött ki. Először sajnos le is szakadt a fele, csak utána jött kis az egész, de nem maradt benne semmi, mert csak piros volt a bőre, semmi fekete nem maradt. Ha fertőzött volt a kullancs, akkor mire figyeljek, mikor szaladjak vele orvoshoz?
Még kicsi, nemrég múlt három hónapos, holnap érkezik a kullancs elleni nyakörv és a spot on, amit rendeltem neki.
Szia!
Csak akkor fertőz ha megcsípi vagy ha benne marad valamilyen része..
Amit figyelned kell barnás-pirosas lesz a vizelete..kedvtelen lesz.. általában 2nap míg kijön..de..
én azt javaslom minél hamarabb vidd el állatorovshoz ha időbe észreveszik még kezelhető..
Remélem minden rendben van/lesz vele! :)
Akkor fertőz, amikor a nyálát köpi bele a kutyába. Szóval ha szenvedsz a kiszedésével, illetve ha a kullancs szenved, akkor köpköd, ezért kell lehetőség szerint egy mozdulattal kirántani.
Ha a kutya bágyadt lesz, étvágytalan, már rohanj vele a dokihoz.
Eddig nem tehettem rá semmit, mert 3 hónapos kor alatt nem szabad, legalábbis mindenhol ezt olvastam.
Régebben volt egy szer, amivel le lehetett permetezni az egész kertet, az nagyon jó volt, csak sajnos betiltották...
2-7 nap a babesia lappangási ideje. A Lyme-nak több, az hetek-hónapok múlva is kijöhet.
Ha beleszakad a feje, az nem baj, max. kicsit begyullad, aztán kiesik, senkit nem zavar.
Akkor legközelebb egyszer ráfogok és kirántom. Mondjuk inkább remélem, hogy nem lesz legközelebb.
Jaj, nagyon félek :/ A fene esne bele, hogy már a kertben sincs biztonságban a kutya (meg így az ember se...)
Figyelj oda rá, de azért ne parázd túl a dolgot. Nem minden kullancs fertőzött, főleg, hogy ilyen apró korában eltávolítottad, nem valószínű, hogy gond lesz.
Apukám vadász volt és rengeteg kullancsot szedtünk ki a kutyáinkból védekezés ellenére is és soha egyiknek sem lett gondja. Amióta saját kutyáim vannak sokat túrázunk, kirándulunk és a legjobbnak mondott cseppek ellenére is évente több kullancsot szedek ki belőlük és nem volt sohasem gond. (nem akarom elkiabálni)., pedig elég fertőzött területen lakunk.
Én mostanában a szívférgesség miatt jobban aggódok, mint a kullancsok miatt.
Jaj, köszönöm! Mondjuk úgyis aggódni fogok, két napig nagyon, utána kicsit kevésbé, de figyelem amennyire csak tudom.
Szívférgesség ellen mit lehet tenni? Ez valami új dolog?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!