Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Szerintetek mit tegyek?

Szerintetek mit tegyek?

Figyelt kérdés
Van egy 14 éves nagytestű keverék kutyusunk. Sajnos nagy valószínűséggel daganata van, ráadásul már fél szemére is vak... Tanácstalan vagyok, mert nem szeretném elveszíteni a kuytusomat, de tudom jól, hogy ha tényleg beteg, akkor szenved, én viszont ettől szeretném megkímélni, mert 14 éven át hűséges barát és jó házőrző volt... Kérlek segítsetek dönteni, elaltattassam, vagy mit tegyek? :S
2010. márc. 31. 18:17
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
Vannak fájdalmai??? Mert ha nem akkor ne.
2010. márc. 31. 18:17
 2/12 A kérdező kommentje:
Hát nem tudom biztosan. Eszik rendesen, de valahogy másabb :S Sokkal fáradékonyabb és nehézkesen mozog :(
2010. márc. 31. 18:19
 3/12 anonim ***** válasza:
Az állatorvos mit mond? Azért ő szakavatott szemmel látja az állapotát.
2010. márc. 31. 18:23
 4/12 anonim ***** válasza:

Ameddig elfogadja az ételt addig ne altasd el.

Az, hogy nem szívesen mozog, és már inkább pihenni szeretne a korának is betudható.

Észre fogod venni, ha azt kéri tőled engedd el.

Sajnos ez van. Kis barátaink is megöregszenek, sjnos idő előtt. És ez is a felelős állattartás része, hogy ha elkérkezett az idő el kell engedni.

Tehát az mondom: amig elfogadja az ételt, és felismer téged örül neked, amikor közelítesz felé addig ne altasd el. Önmagában az öregség és a betegség még nem ok.

2010. márc. 31. 18:24
 5/12 A kérdező kommentje:
Szoltunk neki, holnap jön. Sajnos láttam már ilyet és szinte teljesen biztos vagyok benne, hogy daganata van :/
2010. márc. 31. 18:25
 6/12 A kérdező kommentje:
Újabban nem igazán lelkes amikor meglát valakit. Nincs túl sok kedve semmihez :(
2010. márc. 31. 18:27
 7/12 Akiteki ***** válasza:

Ha az orvos azt mondja, akkor engedd el.

A kutyák nem ordítanak fájdalmukban, mint a hisztis emberek, csak némán szenvednek.

Nehéz döntés, tudom. Én tavaly 3 öreg kutyámat vesztettem el.

Az első szintén rákos volt,9 éves. De nem akartam elfogadni, hogy ilyen hamar vége. Halogattam a döntést. Most is furdal a lelkiismeret, hogy hagytam szenvedni. A második megkímélt ettől. Ő 14 éves volt. Szombaton még vacsorázott, járőrözött a kertben, vasárnap hirtelen megállt a szíve.

Néhány hónap múlva a 15 éves első kutyám, életem szerelme már nem tudott lábra állni. Úgy kellett felemelni a fenekét, hogy pisiljen és kakiljon. Este már vacsorát sem kért. Nem kínoztam tovább, kihívtam az orvost. Neki legalább simogathattam a fejecskéjét, vele lehettem az utolsó perceiben és érezhette, hogy szeretem. Azt hittem, nem tudom majd megtenni, de könnyebb volt, hogy így távozott.

Kitartást és erőt kívánok Neked!

A

2010. márc. 31. 18:40
 8/12 anonim ***** válasza:
Az állatorvos meg fogja mondani mi lenne a kutyusnak a legjobb.
2010. márc. 31. 18:41
 9/12 anonim ***** válasza:
18%

Az ÉN véleményem :

Nem is tudod biztosan mi a baja , és már most az altatáson gondolkodsz ?? Nem jó ez a fajta gondolkodás !

Ha daganata van akkor meg lehet műteni , és meghosszabítani az életét ezzel.

Attól hogy 14 éves nem azt jelenti hogy el kell altatni , mivel hogy öreg ezért nem olyan már mint régen !

A 80 éves nénik , bácsik sem szaladgálnak már örömmel !

2010. márc. 31. 18:41
 10/12 Akiteki ***** válasza:

Volt már szerencséd daganatos műtötthöz? Akár kutya, akár ember?

Csak a szenvedését hosszabbítják meg. 14 éves kutya szíve jó eséllyel ott áll meg a műtőasztalon.

2010. márc. 31. 20:12
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!