Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy tíz hónapos szuka mennyire...

Egy tíz hónapos szuka mennyire formálható még?

Figyelt kérdés
Úgy hoztuk el egy embertől aki bár foglalkozott vele, de sajna nagyon rossz irányba. Lustácska, egész nap feküdni, a behívása egyszerűren katasztrófális :S És mindennek a tetejébe még túlsúlyos is. Egyébként egy goldie kislány. Megváltoztatható még megfelelő hozzáállással. Esetleg abban, hogy ne legyen ennyire lusta tudtok valami tanácsot adni, mert én ezt a fajtát úgy ismertem meg, mint pörgős ebek ha épp játékról. A mienké is apportos, de elég kommótos a drága:S
2010. márc. 31. 18:12
 1/8 anonim ***** válasza:

PERSZE!! hogy formálható. Nem értem az emberek miért gondolják azt h egy kutya olyan h mint egy gép, amit az elején beleprogramoztak az megmásíthatatlanul felülírhatatlan. NEM!! A kutyák nagyon könnyen alakíthatók, rendkívül szenzibilis lények akik könnyen alkalmazkodnak. Még idősebb korban is!

Játszani meg kell tanítani egy kutyát, ha meg túlsúlyos akkor ne csodálkozz h nem szívesen mozog. Hány kiló?

2010. márc. 31. 18:17
 2/8 A kérdező kommentje:
55 cm mar mellett 30 kg :S
2010. márc. 31. 18:33
 3/8 A kérdező kommentje:
Egyébként azért kérdezem, mert egy hete van nálunk de semmi jelét nem mutatja a változásnak, még aprót sem, pedig mindennap aktívan foglalkozom vele. Tudom ne várjak csodát hamar, de azért valami kis jelecske jó volna, hogy legalább jólk csinálom amit csinálok :S
2010. márc. 31. 18:34
 4/8 anonim ***** válasza:
30 kg nem kövér. Az enyém 28, ő is golden, és ő is fél méteres marmagasságú. Járjatok suliba. Ha nem telik rá, akkor ne, de Gödöllőn van külön retrievereknek suli. Ott találkozna kutyákkal, játszhatna, dolgozhatna, tanulhatna. Járjatok el sokat kirándulni, menjetek úszni egy közeli tóhoz, hogy közeli kapcsolatotok legyen. Az úszást nagyon fogja élvezni, mert vízi vadászkutya. Sok sikert!
2010. márc. 31. 18:59
 5/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok: enyém is 10 hónapos szuka:)
2010. márc. 31. 19:01
 6/8 anonim ***** válasza:

1 héttől ne várjál csodát!

Az enyém - igaz labrador (akik ugye vaskosabbak a goldeneknél) - 59 centi és 25 kiló. Én fogyasztanám... Inkább legyen vékonyabb mint vastagabb.

2010. márc. 31. 19:03
 7/8 anonim ***** válasza:

Tömege [golden retriever]

Kan: 33–38 kg

Szuka: 29–34 kg

Pont jó súlyban van. Ne fogyaszd! Csak ártasz neki.

Előzőnek(a labrador):

Súlya: 25-36 kg.

A golden nehezebb, mert a bundája is nagyobb. Mind a kettőtök kutyája tökéletes súlyban van. Az enyém nek még híznia kell:S Olyan, mint a gazdája:) Én is nagyon vékony vagyok(én voltam az második válaszoló)

2010. márc. 31. 19:10
 8/8 anonim ***** válasza:

1 hét alatt ne várj semmit tőle. Az én kutyámat 1 évbe telt rendbe hozni.

1 hét alatt nem is tud olyan kötődés, bizalom kialakulni, hogy a kutya folyamatosan rád figyeljen, féljen attól, hogy elveszít, tehát, hogy behívható legyen. Ez legalább 2-3 hónap.

A lustaság a túlsúly mellett eredhet motiválatlanságból: kölyökkorban nem lett felkeltve a kíváncsisága semmi iránt (pl. labda). Idővel ez is menni fog, most ő még egyenlőre csak szokja az új helyét, várja, figyeli, hogy mire számíthat tőletek, tanulja a napi rutint. Ne erőltesd, inkább arra próbálj meg rájönni, mi motiválja: Kaja, labda, bot, stb.?

Legyél türelmes, kitartó, adj neki időt.

Ezeket ajánlom:

[link]

* Automatikusan eltávolított tartalom.
2010. ápr. 1. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!