Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Téged már néztek le amiatt,...

Téged már néztek le amiatt, hogy menhelyről mentettél kutyát?

Figyelt kérdés
Mert sokan mondják, hogy emiatt lenézik őket itt az oldalon, de én ilyet nem tapasztaltam! Inkább fordítva szokott lenni, hogy aki megveszi a tk-s kutyát tenyésztőtől, azt sznobnak nevezik. Szerintem mindenki örül, hogy megmentették a menhelyi kutyát!
2010. márc. 30. 21:51
1 2
 11/20 anonim válasza:
79%
Szerintem ha végig gondolják...ha kutyát akarok(és nem az a lényeg h kerüljön minimum 50e-be,TK,meg minden,vihessem kiállitásra,nyírjam,kozmetikus stb)szóval ha kutyát akarsz extrák nélkül,mennyivel jobb érzés lehet 'örökbefogadni' egyet menhelyről,aki lehet hogy már 1hónapja ott van (ha nem több és nem altatták még el)gazdára várva és te kihozod onnan,és látni rajta hogy újra megtalálta a helyét..nem voltam még ilyen helyzetben,de nekem ha kutyám volt,mindig találtam az utcán,hazavittem,és kiharcoltam hogy megtarthassam.:)de persze menhelyről egész más lehet.
2010. márc. 30. 22:18
 12/20 anonim ***** válasza:
100%
De származzon bárhonnan a kutyád, menhelyről vagy tenyésztőtől, mindig rosszul tud esni, ha ócsárolják a kutyádat és téged! Ebben teljesen igazad van! 21:52
2010. márc. 30. 22:19
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Ja persze szép dolog, de ettől miért kell lenézni, azt aki mást is akar csinálni a kutyájával, beleszeret egy fajtába vagy egyszerűen csak fontos neki hogy jó helyről legyen?
2010. márc. 30. 22:22
 14/20 anonim ***** válasza:
100%
Hát ez az! Nem kell lenézni senkit a kutyája miatt! aki tk-at akar venni, olyat vesz. Olyan kutyát vesz, akiről tudja, hogy jó helyről való, jó szülőktől, betegség mentesen. Aki menhelyit vesz, az jó esetben azért teszi, mert nem fontos neki a fajtatisztaság, de kutyát akar. Aki meg kimondottan pl bernáthegyit akar, az nem menhelyre megy. egyik felet sem szabad elítélni, hiszen mindkét fél gondolkodása érthető!
2010. márc. 30. 22:27
 15/20 anonim ***** válasza:
100%
Az hogy valaki menhelyi vagy törzskönyves kutyát vesz mindenki szíve joga. Ebbe senki nem szólhatna bele. Ha fajta tiszta törzskönyves és olyan minőségű vigyék kiállításra, hogy népszerűsíthesse a fajtát, de ha látja azt hogy a kutyájának ez nem annyira megy, vagy nem az elvárt paraméterei vannak, attól még csodálatos sport kutya és hobbi kutya válhat belőle. Nevelés kérdése. Ha pedig a menhelyről befogadott egy kutyust, és annak onnantól mindene megvan, megfelelően ki tudja a gazda az esetleges hibáit a kutyának küszöbölni, na az legalább olyan jó gazda, mintha egy törzskönyves kutyát tartana. A kutyát megvenni csak egyszer kell etetni, minden hónapban. Ezért nem csóró az sem aki normálisan tartja a menhelyi kutyáját. Ez volt a véleményem. Lenézem azokat akik nem értenek a kutyákhoz, ezért ártanak a fajtának, ez alatt értem a szaporítókat és azokat akik szaporítóktól vagy szélhámosoktól vesznek kutyát. A kutya nem tehet róla hova születik és ki lesz a "gazdája". Nincs rossz kutya, de rossz gazda sajnos nagyon sok van.
2010. márc. 30. 22:30
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Nekem most fajkutyám van, de ezt megelőzően egy hóra kidobott kis kölyköt hoztam haza, őt is tekinthetjük menhelyinek, nem?

Tüneményes kutyus volt, 14évet élt.

Semmivel nem volt rosszabb a mostaninál.

Aki ezért lenéz az buta. Ne törődj vele.

2010. márc. 30. 22:58
 17/20 anonim ***** válasza:
20%
Azokat szokták lenézni a sznobok akiknek a kutyájuk törzskönyv nélküli.
2010. márc. 30. 23:08
 18/20 anonim ***** válasza:
100%
Sose éreztem, hogy lenéznek azért mert menhelyi kutyám van, és én se néznék le senkit, akinek törzskönyves kutyája van. Sőt az a tapasztalatom, hogy akik "normális" helyről "normális" kutyát vettek azokban semmi lenézés nincs a menhelyes keverék kutyák felé. Elmondják, hogy ők az adott fajta szerelmesei, nem tudnának elképzelni maguk mellé más kutyát. Viszont sokszor látom, hogy a szaporítótól vett (esetleg még keverék is a kutya, csak a gazdi nem látja) kutyások másképp állnak ehhez a dologhoz. Ők hangsúlyozzák ki a legjobban, hogy igen, az én kutyám x fajta és megmagyarázzák, hogy mitől is másabb és jobb az ő kutyájuk mint egy keverék (legyen az menhelyről, utcáról stb). Az ilyen gazdik felé csak szánalmat érzek, sajnálom, hogy nem fogja fel mennyire buta, én őket nevezem sznobnak.
2010. márc. 31. 08:48
 19/20 A kérdező kommentje:
Utolsó, én is így gondolom!
2010. márc. 31. 13:07
 20/20 Akiteki ***** válasza:
Én már kaptam a fejemre, mert hoztam haza mentett kutyát. De csak azért, mert féltettek, hogy nem elég az itthoni falka, mindenkit be fogok fogadni. (Van benne valami.) De szerencsére eddig minden kóborkának találtam gazdit.
2010. márc. 31. 16:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!