Megoldható így a kutyatartás? Bőv. Lent.
Kertes házban lakom egyedül, szeretnék egy kutyát, (valami kis/középméretűt).
VISZONT naponta hétfőtől szombatig dolgozom 8-12 órákat. A kutya ki-be járhatna kedve szerint a házból az udvarra.
Azért viszont nem akarok kutyát, hogy napi x órát egyedül legyen a házba zárva/kirakva az udvarra. + nem tudom, hogyan szocializálódna ha ennyit egyedül van. 2 nem akarok tartani, elég egy is (az eltartás, oltások, állatorvosi költségek miatt stb).
Délutános héten este 10 vagy még később végzek és hazaérni is majdnem 1 óra.
Van valami megoldás amivel a kutya ennyi időn át lefoglalja magát stb? szobatisztaságra nevelhető lenne így?
csak normális válaszokat kérek
A kutya hogy tudna ki be jarkalni a hazbol a kertbe mig nem vagy otthon? Nyitva hagynad a bejarati ajtot emiatt? Ugyertem tarvanyitva? Mert a kutya nem tudja jo esetben kinyitni a kilincset, ha kedve szottyan kimenni...
En varnek a kutya tartassal... Arrol nem is beszelve, h a szobatisztasagra igy keptelenseg ranevelni, ha nem vagy otthon vele a kezdetekkor.
Gondolom egyedul laksz, es megertem , hogy kellene egy tars, meg amugyis , en is imadom a kutyakat, de inkabb varj, amig lesz mondjuk egy partnered , aki tobbet van otthon , vagy akinek jobban megoldhato , hogy kivigye a kutyust pisilni , jatszani stb.
Menhelyi, már felnőtt, nyugodt természetű kutyust tudnék elképzelni.
Azért legalább az első pár napra, 1 hétre jó lenne szabit kivenned, hogy az alapvető szabályokat lefektessétek, megtanulja használni a kutyaajtót például.
A szobatisztaság egy már idősebb kölyök vagy felnőtt kutyánál elvileg ösztönösen jön, ha mindig ki tud menni az udvarra, amikor akar (és mint írod, ez így lenne).
Akkor vállald csak, ha azért a napi 1 séta legalább belefér az idődbe, tehát naponta 1-másfél órát tudsz vele foglalkozni, tanítani, sétálni vinni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!