Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Megoldható így a kutyatartás?...

Megoldható így a kutyatartás? Bőv. Lent.

Figyelt kérdés

Kertes házban lakom egyedül, szeretnék egy kutyát, (valami kis/középméretűt).

VISZONT naponta hétfőtől szombatig dolgozom 8-12 órákat. A kutya ki-be járhatna kedve szerint a házból az udvarra.

Azért viszont nem akarok kutyát, hogy napi x órát egyedül legyen a házba zárva/kirakva az udvarra. + nem tudom, hogyan szocializálódna ha ennyit egyedül van. 2 nem akarok tartani, elég egy is (az eltartás, oltások, állatorvosi költségek miatt stb).

Délutános héten este 10 vagy még később végzek és hazaérni is majdnem 1 óra.

Van valami megoldás amivel a kutya ennyi időn át lefoglalja magát stb? szobatisztaságra nevelhető lenne így?

csak normális válaszokat kérek

2016. febr. 14. 10:37
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

A kutya hogy tudna ki be jarkalni a hazbol a kertbe mig nem vagy otthon? Nyitva hagynad a bejarati ajtot emiatt? Ugyertem tarvanyitva? Mert a kutya nem tudja jo esetben kinyitni a kilincset, ha kedve szottyan kimenni...

En varnek a kutya tartassal... Arrol nem is beszelve, h a szobatisztasagra igy keptelenseg ranevelni, ha nem vagy otthon vele a kezdetekkor.

Gondolom egyedul laksz, es megertem , hogy kellene egy tars, meg amugyis , en is imadom a kutyakat, de inkabb varj, amig lesz mondjuk egy partnered , aki tobbet van otthon , vagy akinek jobban megoldhato , hogy kivigye a kutyust pisilni , jatszani stb.

2016. febr. 14. 10:45
 2/13 A kérdező kommentje:
van kutyaajtónk, volt régen is kutyánk csak akkor nem egyedül éltem, korán lettem özvegy és gyerekem nincs aki hamar hazaér a suliból. Párt meg nem akarok többet, az én párom már nyugszik a földben, majd ha eljön az időm oda kerülök mellé.
2016. febr. 14. 11:25
 3/13 anonim válasza:
31%
Attól függ milyen kutyát szeretnél, ha például veszel egy huskyt akkor annak majdnem napi 10 km-re van szüksége
2016. febr. 14. 11:27
 4/13 anonim ***** válasza:
100%

Menhelyi, már felnőtt, nyugodt természetű kutyust tudnék elképzelni.

Azért legalább az első pár napra, 1 hétre jó lenne szabit kivenned, hogy az alapvető szabályokat lefektessétek, megtanulja használni a kutyaajtót például.

A szobatisztaság egy már idősebb kölyök vagy felnőtt kutyánál elvileg ösztönösen jön, ha mindig ki tud menni az udvarra, amikor akar (és mint írod, ez így lenne).

Akkor vállald csak, ha azért a napi 1 séta legalább belefér az idődbe, tehát naponta 1-másfél órát tudsz vele foglalkozni, tanítani, sétálni vinni.

2016. febr. 14. 12:05
 5/13 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen időbeosztással miért nem inkább cicát tartasz? Az is éppúgy szereti a gazdáját mint egy kutya és ha nincs kedved sétáltatni vinni és a napi 2 órás foglalkozást lezavarni az elkövetkező 15 évben, akkor sincs semmi baj.
2016. febr. 14. 14:45
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Alapítványoknál gond az idősödő kutyusok örökbeadása, segíthetsz egynek hogy szép élete legyen! Ők már jól elvannak egyedül, szobatiszták, nem kell velük naponta gyalogtúrára menned...
2016. febr. 14. 16:28
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
egyetértek az előzőekkel, tarts inkább cicát vagy fogadj örökbe egy idősebb kutyust :) (viszont az utóbbinak nagy orvosi költségei is lehetnek :( )
2016. febr. 14. 17:23
 8/13 A kérdező kommentje:
köszönöm a válaszokat. Huskyt semmiképpen sem szeretnék, kis/középtermetű kutyát szeretnék.(nem kell fajtatisztának lennie, lehet menhelyi keverék is.) Macskát azért nem szeretnék, mert forgalmas helyen lakom és itt mindig elcsapja a környék macskáit a kocsi.
2016. febr. 14. 22:00
 9/13 anonim ***** válasza:
Egy benti cicát hogyan tudna elütni egy autó?
2016. febr. 14. 22:03
 10/13 A kérdező kommentje:
Egy macskát nem szeretnék 4 fal közé zárni, lehet ha abba nő fel, hogy nincs külvilág, akkor nem hiányzik neki, de nekem ez valahogy nem. Én a ki-be járás mellett vagyok, mi sem lennénk boldogak egy udvarra kitéve, vagy lakásba bezárva.
2016. febr. 14. 22:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!