Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért sztároljátok a tenyésztő...

Miért sztároljátok a tenyésztőket?

Figyelt kérdés
Vettünk kutyát tenyésztőtöl 140 ezer forintért, folyamatosan beteg volt, 5 évesen meghalt vese, májelégtelenségben. Egyértelmű, hogy a túltenyésztéstől volt. Hallottam olyan tenyésztőről aki a selejtes kölyköket kirakta a kertvárosba. Több haveromnak is volt néha 1-1 alma, ezerszer jobban törődött a kicsikkel mint ezek a tenyésztők. Ti meg barkit aki lehoz egy almot, szaporítonak hívtok. Gondolkozzatok már el egy kicsit, nem fekete-feher a világ.
2016. febr. 13. 01:46
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
50%

Senki sem sztárolja a tenyésztőket.

De ha neked jobb lutri kölyköt veszel,kitudja mi lesz belőle,milyen baja hát tessék.

Ismerősömék most vettek 60 ezer ft-ért golden retrievert. Goldent max nyomokban tartalmaz :D Cuki,csak keverék. Inkább menthettek volna egyet.

[link]

A kutya már hasmenéssel nulla oltással került hozzájuk 7 hetesen.

Tenyésztő és tenyésztő között is van különbség!

Vannak tenyésztő ismerőseim és elég sokat kérdezgettem tőlük.

Na meg azt is,hogy tenyésztő is mehet pénzre.Pont ezért érdemes tájékozódni,ellátogatni. Szülőket megtekinteni stb. Gazdák véleményét kikérni stb. Hogy honnan érdemes kölyköt venni!!

Tenyésztő ismerősöm egy gazdától hozta vissza a kutyája kölykét,mert verték!! A meglévő 5 kutyája közé,50 kg-os kutyákról beszélünk,nem kistestűekről. Egy lelkiismeretes tenyésztő élete a kutyái.Sose dobná ki őket. Azok a szaporítók!!

Csak a mai világban nehéz itthon tisztességes tenyésztőt találni,ritka szerintem. Nem véletlen tenyésztő ismerősöm azt ajánlja,hogy külföldről vegyek kutyát,mert ott megbízhatóak nagyon és az egészség a főszempont!

Mondjuk nekem majd hobbira kell kutya,nem kiállításra. De ha nem lesz megfelelő kennel amilyen kutyát szeretnék itthon vagy ismerősömék addigra leállnak a tenyésztéssel akkor külföldet nem vetem el kutyavásárlás szempontjából :) Bár több pénz az tény.

De inkább több pénz,mint a kutyám egy ideggyenge,beteges kutya legyen 40-50 kg-os kutyánál nem kockáztatok.

2016. febr. 13. 10:56
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha tényleg állatbarát, netalán állatvédő lennél, akkor értenéd az egészet, de sajna nem. Ne aggódj, sokan hívják magukat állatbarátnak, de a lényeget sajna nem vágják.

Tudod, nem azért háborgunk mi itt, hogyha valaki lehoz egy almot, mert mondjuk utána sorba jönnek a kérdések, hogy "sorba halnak meg a kicsik, mit tegyek, hívjak állatorvost", vagy "görbék a lábai a kicsiknek, ez elmúlik", vagy "3 napja ellik a kutyám, ömlik a vére, de még csak 1 kiskutya született, vajon így jó az elletés", hanem mert: Gondolj bele, hogy születik mondjuk 8 kutya. Ennek a 8 kutyának találnak olyan gazdikat, akiknek tetszik ez a keverék, és elviszik a kutyákat, boldogan élnek, míg meg nem halnak. CSAKHOGY. Ez a 8 ember LEHET, hogy ha nem hall a nem kívánt szaporulatról az ismerőseitől, akkor LEHET, hogy felkeres egy MENHELYT vagy GYEPIT, ahol sorra pusztulnak el a fertőzésekben (pl. parvo) a kiskutyák, és ha nincs a szaporító ismerős, akkor lehet, hogy elhozzák azt a cuki kis szőrmók kölyökkutyát a menhelyről, és lesz egy szép élete. Emellett a cukiszőrmókkölyökkutya helyére bekerül egy kidobott kutya, aki a menhelyen normális ellátásban részesül, és hamarosan gazdikereső státuszba lép.

De! Így, hogy megvették (vagy ingyen kapták) a szaporító ismerőstől a kutyát, a kóbor kutyát elcsapja az autó, vagy befogják a cigók a harcra nevelt kutyáikhoz próbakutyának, hogy a kínok kínját élje át, miközben egyik a fülét tépi a másik a lábát szakítja le, és a menhelyi/gyepis kölyökkutya pedig elpusztul, és nem jut neki egy boldog gazda.

Csupáncsak ennyi, amiért elítéljük a szaporítókat, ha az egészségügyi kockázatokat és helytelen bánásmódot, tartási körülményeket nem nézzük.

Gondolkozz el, mielőtt elítélsz másokat, mert megszólják a szaporítókat.

Egyébként a legtöbb ember, ha elolvasnál több kérdést, akkor nem azt írja, hogy :"Vegyél törzskönyveset, költsd a pénzt", hanem azt írja, hogy "Vagy gyűjtsd össze a pénzt egy általad kinézett fajtára, és keress egy normális tenyésztőt, vagy menj el a közeli menhelyre/gyepire, ismerkedj a kutyákkal, és ha van szimpatikus, akkor fogadd örökbe". A legtöbb válasz ilyen.

2016. febr. 13. 11:33
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
Utolsóval teljesen egyetértek!
2016. febr. 13. 12:05
 14/18 anonim ***** válasza:
100%

Én nem akarom túlragozni, nyilván van rossz tenyésztő is, meg jó tenyészetben is születhet beteges kutya, a gének sajnos ilyenek, a legnagyobb odafigyelés mellett is lehet baki.

De:

Ha szaporítótól veszel kutyát, azzal 100%, hogy valami olyat támogatsz, ami nem jó. Vagy a te kutyádnak, vagy a később születő kölyköknek, vagy a szüleinek, vagy a fajtának, esetleg ezeknek együtt, de valami tutira nem oké.

Tenyésztőtől vehetsz nem százas kutyát, de sokkal kisebb az esélye, többségében nincs velük semmi gond, hozzák a fajtajelleget, egészségesek. Már persze ha adott fajtánál ez egyáltalán lehetséges, mert ugye vannak olyan fajták, amiknél kívánalom az egészségügyi probléma (pl. a bulldogok szaporodásképtelensége, csomó rövid orrú és óriási testű fajta életképtelensége, a labradoroknál a hízósertés testalkat, stb.).

Szóval az egyik tutira rossz, a másik meg jó eséllyel jó lesz mindenkinek, ilyen egyszerű.

2016. febr. 13. 17:00
 15/18 bollocks ***** válasza:
100%

Miért mondják, hogy a dohányzás egészségtelen? Unokatestvérem soha nem gyújtott rá, mégis meghalt 19 évesen vastagbélrák miatt, míg a nagyapám 90 éves koráig napi egy dobozzal szívott. Mégis az egész világ felháborodott az négy éves láncdohányos indonéz kisfiún. Nem értem.

:SARCASM OFF:

2016. febr. 13. 19:01
 16/18 anonim ***** válasza:
100%

A többiek már elmondták a lényeget.

Szét kell nézni, nem pedig megvenni az első kutyát akit találunk. Ennyi a titok. Tenyésztők között is vannak rosszak nyilván.

A másik meg az hogy nem mindegy a tartási körülmény sem. Ha én veszek egy jó helyről egy szuper kis tacskót, hogy legyen kivel kocognom, és már másnap elkezdem vele a kocogást és lépcsőzést, akkor nem lesz azon semmi meglepő, ha 2 éves korára szinte sánta lesz az a kutya és menni se bír majd, és nem a tenyésztőre kell felháborodnom, mert én rontottam el a dolgot, még ha nem is rossz szándékkal. Mert van ilyenekre is példa elég szép számmal...

2016. febr. 13. 20:10
 17/18 A kérdező kommentje:
Megfogtatok, köszi a válaszokat!
2016. febr. 14. 01:04
 18/18 anonim ***** válasza:
És ez a lényeg:)))
2016. febr. 18. 14:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!