Találkoztatok hasonló betegséggel? Mi lehet ez?
A kutyám 9 éves, nagyon sokat iszik és pisil, már ott tartunk, hogy legalább háromóránként le kell vinni. Az hittük, cukorbeteg, de az orvos szerint a cukra rendben, a laboreredmény meg csak hétfőre lesz meg.
Szerintetek?
A súlya nem csökkent, sőt. A szőre neki amúgy is fénytelen, úgyhogy ezt nem tudom megállapítani.
A kedélyállapota viszont ugyanolyan, mint mindig, tök jól van, vidám, rohangál, rosszalkodik.
Nálunk is pont ez van a 14 éves kutyámmal.
Vér vizelet vizsgálat nekünk is volt.
Dokink azt mondta pszichés
De ezt a kérdést én írtam olvasd el,ha neked is teljesen ilyen akkor legalább tudom nem én vagyok az egyedüli gazdi. Nektek doki mit mondott?
Nálunk 2 óra séta után is tele issza magát majd fél óra múlva pisil.Én nem viszem le 3 óránként,dolgozok. Meg nem érne semmit.
http://www.gyakorikerdesek.hu/allatok__kutyak__7566264-idos-..
Megvan közben a labor, a májértékei nagyon durvák, a veséje tökéletes. Közben rájöttünk, hogy a férjem a múltkor véletlen cukor helyett xilitet tett a palacsintatésztába, és megkínálta vele a kutyát. Gyanítjuk, hogy ez lehet a háttérben, amennyiben olyan minimális mennyiség is gondot okozhat, amennyit a kutya kapott, mert néhány falat után rákérdeztem, hogy mi van a palacsintában, a férjemnek akkor esett le, hogy a kutyának nem kellett volna adni.
A doktornéni megnyugtatott, hogy a máj nagyon gyorsan regenerálódik, valószínűleg rendbe jön a kutyánk, ha tényleg ez áll a háttérben. 10 nap múlva visszük kontrollra, de igazság szerint már a kapott gyógyszerektől javulni látszik.
Köszönöm a válaszokat!
6-os vagyok. Én is a májra tippeltem volna, ugyanez volt az én kutyámnál másfél évvel ezelőtt. Altatás után pár nappal jött elő, azóta sem tudjuk mi okozhatta. Nem evett, ha evett kihányta, sokat ivott, és a vizelete nagyon sárga volt. Kapott szurit, másnap mentünk kontrollra, de addigra teljesen besárgult a bőre, és a szeme fehérje is.
Ő napokig infúziót kapott, és egy ideig gyógyszert szedett, de hála Istennek helyrejött, és azóta sincs baja.
Örülök, hogy a Te kutyusod is jobban van! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!