Nagytestű kutya szállítása?
Két éve kaptam egy óriás schnauzert, soha semmi baja nem volt, állatorvost csak kötelező oltásokkor látott (amikor kijött az orvos a többi jószágot beoltani), de most keletkezett rajta egy seb, ami semmiképp nem akar begyógyulni, próbálkoztam többféle kenőccsel, sprayvel.
Eddig ugye kijött az állatorvos, de mi lesz ha ezt a nagy kutyát netán műtét vagy ilyesmi miatt be kell vinnem a rendelőjébe? Akiknek nagy kutyájuk van, hogy csinálják? kb 50 kiló a kutya, én is akörül vagyok, nem tudom megemelni, plusz szerintem nem is hagyná és sajnos idős rokonommal lakom együtt akire ilyen téren pláne nem számíthatok. Felugrani nem tud a kocsiba, próbáltam már sámliról is, de úgy sem, csak próbálkozik szegény, de nem egy akrobata, és amúgyis 10 éves és előtte soha nem csinált ilyet. (nyilván azért próbálkoztam, hogy ha odakerül a sor, akkor tudjam hogy menni fog-e, de most úgy tűnik eljött hogy élesben kéne, de semmi ötletem nincs, hogy hogyan kéne eljuttatni az orvoshoz, ha úgy adódna)
Még volt egy ötletem, hogy esetleg szerzek egy széles deszkát amin fel tudna sétálni a kocsi hátuljába, de egyrészt még nem szereztem, másrészt meg ha altatva haza kell hoznom, hát akkor is valahogy le kell szedni a kocsiról... A valaki megkérését azt most hagyjuk is, elég körülményes lenne, de persze ha nem marad más akkor az lesz.
Ötleteket várok!
Két emberes meló, kérj segítséget.
Amúgy ezért kell még fiatal korában hordani mindenhová, hogy ne akkor kelljen elkezdeni, amikor gond van; a következő kutyádnál majd gondolj erre.
Grat az előző válaszolónak a jó kondijához :D
Szerencsére nem volt akkora baj, hogy be kellett volna vinni, itthon is tudta kezelni az állatorvos, úgyhogy remélhetőleg megússza ezt a tortúrát, ha mákja van, akkor egész életére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!