Boxer kutyusnak le kell vágni a farkát?
Primitív divatmajmok vágatják nekik azért,mert szerintük "szebb"tőle a kutya.
Meg arra hivatkoznak,hogy így nem sérül a kutya farka,ha túl hevesen csóválja.
Ez egy baromság,orvosi alapja nincs,számtalan boxert ismerek vágatlan farokkal és soha nincs semmi bajuk.
EU-ban, 2001 óta tiltva van a kutyák csonkolása!
Ausztriában is a csonkolt fülű- és farkú kutyáknak kiállítási tilalmat rendeltek el.
Németországban pedig kizárólag azok a spánielek vehetnek részt versenyen, akiknek NINCS a farka csonkolva...
...érvényes az Ebtenyésztők Országos Egyesületének valamennyi tagjára, mindenfajta csonkolása tilos! (farok, mellső végtag ötödik ujja, stb.) ...
Szia, nem olvastam el az eddigi hozzaszolasokat, mert rengeteg jott, de leirom, amit en erzek es tudok.
A fajtatiszta kutyaknak divat a farok csonkitasa, de ez egy barbar szokas, amit egyre tobb helyen tiltanak be, mert az emberek kezdik belatni.
Miert fontos a farok? Azert, mert a kutyak ezzel kommunikalnak egymassal! A farok hianyaban a kutya elveszti a kepesseget a mas kutyakkal valo kommunikalasra. Kulfoldon elek es szigoruan tiltjak a farok es a fulek csonkitasat.
Nekem yorkim lesz, azt is csonkitani szoktak, regen nekem is igy tetszett, de megtanultam, hogy mennyire fontos a farok egy kutyanak es mennyire barbar szokas csonkitani. Azota mar jobban tetszenek a hosszufarku kutyak. Egyebkent, ha a tenyeszto csonkittatni szokta automatikusan a kutyak farkat, de te megis tole akarsz kutyat venni, attol meg kerheted, hogy a te kutyadet ne csonkittassa, mert hosszan szeretned.
Kerlek, ne csonkittasd a kutyad es lepj be az allatveds kutyabaratok korebe, mutass peldat te is!
Udv es jo kutyazast!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!