Papillont hoznátok haza, vagy még egy bordert? Bővebben lent.
Jelenleg van egy borderem, akivel egy sérülés miatt abba kellett hagynom az agilityt (hobbiszerűen néha elmegyünk edzeni). Felfedeztük a terelést, amiben természetesen a kutya kiteljesedett és én is beleestem ebbe a sportba. Jelenleg terelő munkavizsgára készülünk.
A border számomra egy csodálatos kutyafajta, imádom. A kutyám még fiatal, így a terelésben remélem még szép eredményeket fogunk elérni. Viszont nagyon hiányzik az agility, mivel az előző kutyámmal 10 évig futottunk. Szeretnék egy új kutyát, kifejezetten agilityre. A papillon nagy csodálat lett az elmúlt egy évben, de mindig is féltem a kicsi kutyáktól. Viszont mivel imádom a bordereket, és vele is űzhetném az agit, valamint lehetne ő is terelőkutya. Nem tudom, hogy új fajta, vagy maradjak a beváltnál. Bizonytalan vagyok.
Persze nem az itteni válaszok alapján fogok dönteni, csak kíváncsi vagyok, ha vki a helyemben lenne, hogy cselekedne. :)

semmi akadálya, hogy új fajtához nyúlj, ha tényleg tetszik. jól szocializált kutyánál tök mindegy, milyen fajta, úgyis jól fognak kijönni egymással. csak az a lényeg, hogy mindkettővel egyenlően tudj foglalkozni, még akkor is, ha máshogy (ismerek több ilyet is, akinek az első kutyával közbejött valami - nem olyan lett, mint várta, beteg lett stb. és azóta el van hanyagolva, mert jött helyette "új, szuper csúcskutya aki maga a tökély"). szerintem eleve csak akkor vállalj be még egyet, ha tényleg szeretnél kétkutyás lenni, ne csak azért, mert hiányzik a sport. persze rossz érzés, de ne ez legyen az egyetlen indok!
én biztos még egy bordert hoznék, mert nekem ők a szerelem, de ki tudja, lehet, hogy megszereted az agilityt egy mini kutyával, tök más érzés. esetleg nincs ismerősödnek ilyen kutyája, akivel kipróbálhatod?
Sziasztok! En bar papillont tenyesztek igy joggal mondhatjatok hogy elfogult vagyok....
A border a vilag legokosabb kutyaja, de ne felejtsuk el hogy a papillon a hetedik legokosabb fajta, amit valljunk be a tobb szaz fajta kozul elegge elol all!
Hirtelen harom embert is tudok aki borderek mellett egy vagy tobb papillont is tart es tokeletesen kijonnek!
A papillon kifejezetten sportos kutya, egyaltalan nem az a tipikus oleb mint a meretben hozza hasonlo kiskutyak! En hobbi szinten agilityztem regen papillonnal sot 20-30 km-es turakra is jartunk es sokszor jobban birta mint en magam!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!