Szerintetek melyik kutya fajtát válasszam most? Mopsz vagy tacskó?
Ősszel meghalt a kutyusunk , ( bichon bolognese) ami nagyon megviselt minket, azóta rettenetesen üres a lakás nélküle.
Már elérkezettnek látom az időt egy új kutyusra, de ő neki én lennék a kizárólagos gazdája.
A problémám csak az, hogy nem tudok dönteni a fajták közül, mind nagyon nagyon édes, imádok minden kutyát, de szeretném, ha társam lenne.
Lakásban lakunk így a kisebb termet jöhet szóba.
Elsősorban a mopszon és a mini tacskón gondolkodom, nem tudom melyik illene hozzám jobban, mindkettő elragadó.
A mopsz elvileg horkol, és rossz alvó vagyok, de mindig is kutyával aludtam, nem szeretném ezért kicsukni, plusz nem tudom mennyire hullik a szőre.
A tacskó meg kérdés, mennyire lenne ragaszkodó, bújós.
22L
Először is fajtatiszta kutyát szeretnél vagy örökbefogadni?
Egy mopsz kiskutya tenyésztőtől igencsak drága, akár 200 ezer forint is lehet az ára, de a tacskónál is készülj fel rá, hogy 100 ezer forint lesz kb.
Ha erre nincs pénzed, akkor javaslom, hogy fogadj örökbe egy árva kutyust.
Tudom, hogy 100-200 körül van, fajtisztát szeretnék igen:)
mopsznál találtam is egy nagyon jó almot ahol a tenyésztők is nagyon rendesek, tacskónál még nem, de rajta vagyok a dolgon:)
haha nem baj:)
most sikerült találnom egy jó tenyészetet ( mert eddig jócskán botlottam rosszba is), remélem hamar elérem őket, mert van még szabad kutyusuk, és nagyon szépek!
Kérdés, hogy mit vársz a kutyától?
A mopsz olyan kis aranyos. És ennyi! :D
A tacskó vérbeli vadász, kurta lábú atléta, hatalmas egóval.
Ha valamit sportolni is szeretnél a kutyával, pl. futni, akkor mindenképpen tacskót válassz. Ha rendszeresen túrázni mennél tacskó. Ha nyáron a 30 fokban is ki akarod vinni a kutyád anélkül, hogy túlhevülne, tacskó.
A mopsz elég beteges fajta (a tacsinak meg a gerincére kell vigyázni), emellett gülü szemű és rövid orrú. A szeme sérülékeny, az orra meg nem látja el rendesen a feladatát, pl. télen nem melegíti fel az orron beszívott levegőt se, nyáron fordítva... DE! Ha egy egyszerű természetű kutyát akarsz, akivel a kanapéról együtt tévéztek és elsétálgattok a környéken, akkor mopszot vegyél.
Nevelés....A mopsz talán nem olyan jó tanuló, de biztos kevesebbet fog makacskodni, mint egy tacskó. A mopsz szerintem egyszerűbb jellem, könnyebb a helyes viselkedés felé terelni, mint egy tacskót.
Tacskó-amstaff keverékem van, rémálom néha amit művel :D
Szóval kell hozzá egy stabil idegzet, ha kifogsz egy igazán karakán egyedet.
Nyilván mopszból is van amelyik terminátornak képzeli magát és tacskóból is van kis besz.ri nyámnyila egyed :D
Mindkét fajta ragaszkodó és mindkettőnek hullik a szőre, bár a mopszé szerintem jobban, a mopsz gazdik mindig ecsetelik mennyi szőr kijön abból a kicsi kutyából.
Nekem mopszom van, és valóban horkol, meg szuszog, röfög.:D Szóval hangos kutya. Időközönként neki is hullik a szőre.
A lépcsőházunkban volt tacskó is, ha egyedül maradt otthon, mindig kaparta az ajtót, és sírt. A mopszunk hozzászokott ahhoz, hogy egyedül van otthon, lefekszik, alszik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!