A kutyámmal ha megyek sétálni akkor 5 méterenként meg áll. Nem mozdul. Mit tegyek hogy szeressen sétálni?
Kedves 9-es válaszoló!
Nem tudom, hogy Ön kutyakiképző vagy csak egy hozzáértő, de mindenesetre "Két kutyakiképző csak abban ért egyet, hogy a harmadik rosszul csinálja."
9-es vagyok.
Privátban válaszoltam a kérdezőnek.
Pár dologra rávilágítottam, de neki is elmondtam, ezt elméletben nem lehet megtanulni, mert a kutya reakcióival kell dolgozni.
Egyébként nem mondtam, hogy nem jó választ adtál, a származást feszegetni egyértelműen hülyeség, de a válasz további része használható egy olyan embernek, aki tudja mit akarsz mondani, de pont erről beszélek, hogy olyan embernek, aki egyáltalán nem ért hozzá, annak nem használható, mert nincs elég pontosan megfogalmazva.
"így ha elkezd sétálni (ne azonnal!!) dicsérd meg a figyelmeddel!"
Itt van pl ez.
Tökéletesen le van írva, de aki nem tudja, hogy mikor, milyen viselkedést kell jutalmazni, az ettől még ugyanúgy el fogja rontani, mint eddig.
Én úgy fogalmaztam priviben, hogy nem a cselekedetét kell jutalmazni, (az vezényszavaknál egy ideig beválik) hanem a viselkedését, a pszichés állapotát.
Nem magát a mozgást, hanem a követő magatartást.
De ez a válasz se tökéletes, talán jobban körül írt, de akárhogy körülírjuk, ezt akkor is meg kell mutatni, azon a konkrét kutyán, annak a konkrét embernek.
Elismerem, hogy erőteljesen fogalmaztam a válaszoddal kapcsolatban, és látom a jó szándékot, és a szakértelmet a válaszodban.
Kedves 9-es!
Köszönöm szépen, ez így abszolút korrekt volt és köszönöm a rávilágítást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!