Hogyan lehet leszoktatni a kutyát arról, hogy odamenjen egy bizonyos helyre?
Figyelt kérdés
Péntek délután kinéztem az ablakon, és láttam egy kismacskát az előkertben.. el van zárva az előkert az udvar többi részétől, azaz a westie kutyám nem tudott odamenni eddig, talán nem is vette észre, h ott van az előkert. Kimentem a kismacskához és nyitva hagytam az előkert ajtaját.. a kutyám meg bejött és elkergette.. ez nem is lett volna olyan óriási baj, de mikor bementem a házba, a kutyám újra ment az előkertbe. Persze bezártam az előkert ajtaját, de átbújt valahogy.. ennek viszont már nem örültem mert ikerházban lakunk, és a másik háznál is van egy ilyen kis ajtó, ahol átbújhat akkor, mikor az előkertben van.. szóval ha ott is átbújik, akkor átszökik a szomszédékhoz:/ vagy mikor én suliban vagyok, és az előkertbe megy megint, akkor mi van ha bemászik valaki és elviszi?:( vagy odakerül egy nála sokkal nagyobb kutya és "elintézi"? egyébként tegnap nem ment át, szeretett volna de nem sikerült neki átbújni, most délután akartam vele kint játszani, nem találtam, már teljesen bepánikoltam h hol van, aztán anya mondta h nézzük meg az előkertben..hát ott volt:( légyszi segítsetek hogy hogyan tudnám erről leszoktatni:(2010. márc. 28. 13:39
1/6 anonim válasza:
Jól el kell barikádozni a kerítést,hogy sehol se tudjon átbújni.
2/6 A kérdező kommentje:
de apukám nem hajlandó erre:( azt mondja hogy ott bújik át ahol akar:////
2010. márc. 28. 13:49
3/6 anonim válasza:
Semmi baja nem lesz egy kutyának az előkertben, nálunk az egész kertet használja, nincsen elkerített rész. A lényeg, hogy az utcára ne mehessen ki! Az meg már tényleg paranoia, hogy attól félsz, bemászik valaki a kerítésen és elviszi a kutyádat.
4/6 anonim válasza:
"de apukám nem hajlandó erre:( azt mondja hogy ott bújik át ahol akar:////"
Én ezt nem is értem. Ha megcsináljátok az előkert kerítését, akkor nem tud átbújni, ENNYI! Szerintem ez csak kifogás.
Lehet neveléssel is változtatni rajta.
Figyelni kell egy pár napig, és ahányszor próbál átbújni, akkor elé állsz, és határozottan, keményen rászólsz, hogy nem szabad, és elküldöd. Ha már benn van, akkor pedig dörgedelmes hangon kizavarod. Így megtanulja, hogy oda nem szabad bemenni. Érdemes a családtagokat is bevonni, mert azért nem lehet egész álló nap a kutyát hajkurászni.
5/6 Akiteki válasza:
Ha Apukád nem hajlandó, akkor tudok egy nagyon szemét kiszúrást vele: fogd meg a szerszámokat, deszkát, drótot és csináld meg Te magad. Addig sem a gép előtt ülsz. Ha jól sejtem, a Te kutyád, akkor meg mi akadályoz meg?
6/6 anonim válasza:
Nem fogja tudni megcsinálni, mert alapvetően másmilyen kerítés kell. Ezek a kis blökik simán átássák magukat a kerítés alatt, csak az segít, ha alá van betonozva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!