Kinti kutya ivartalanítása?
A kutyánk majdnem 9 hónapos, de még nem tüzelt. Közepes testű, tehát szerintem már lassan kéne neki. Általában mikorra várható egy kutya tüzelése? Honnan fogom tudni, vagy milyen előjelei vannak?
2 hónap múlva, a tavaszi szünetben fogjuk ivartalaníttatni, mivel akkor lesz megoldható, hogy 24 órás felügyelet alatt legyen 1 hétig.
Viszont: ő kerti kutya. Ivartalanítás után mennyire gond ha kint van?
A gond, hogy a szüleim még a gondolattól is undorodnak szinte, hogy bent legyen, egyszerűen(főleg anyukám) nem bírja elviselni, szilveszterkor is arra a fél órára amíg bent volt, tessékelte volna folyamatosan ki.
Ha csinálunk neki egy kennelt akkorra, ami betonos( a lényeg, hogy ne legyen benne homok) esetleg anyagokkal a földön és folyamatos nappali felügyelet mellett lenne, akkor kint is maradhatna a műtét után? Természetesen amikor nem lesz itthon senki, be fogom hozni, de a szüleim tényleg nem tudják elviselni a házban, nem aludhat majd bent..
A másik pedig, hogy szerintetek mennyivel előtte kell időpontot kérni állatorvoshoz ivartalanításra ?
(Bocsánat a sok kérdésért, így is már attól félek, hogy 1-2 héten belül tüzelni fog, vagy hogy pont a műtét dátumára, még véletlen sem szeretnénk balesetet!)
A kennel jó ötlet, természetesen benne egy kutyaházzal.
Ne aggódj, nem lesz semmi baja, ha kennelben lesz ivartalanítás után. Természetesen tisztán kell őt tartani, és odafigyelni rá, de a szavaid alapján ezzel nem lesz gond.
Az állatorvossal akár már most is beszélhetsz, kérhetsz időpontot.
A kennelt jó lenne mielőbb megépíteni, mert ha előtte tüzelni fog (amire van esély), akkor ott nem tudnak hozzáférni más kutyák.
Na ez a ruha nagyon jó ötlet, kint nem tud beleakadni semmiben, főleg ha nappal figyelni is tudom. Rendben, akkor lassan telefonálok az orvosnak, végül is az a legbiztosabb:D
Egyébként pumi, és mivel van egy szintén az én kutyámmal majdnem egykorú pumis ismerősünk, így tőle is tudtam kérdezni, és az ő kutyusa 8 hónaposan tüzelt, ezért is gondolom, hogy valószínűleg pár hét, és fog.
Köszönöm az eddigi segítséget. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!