Válaszoltok az olyan kérdésekre, ahol kutyafajtát kell ajánlani?
Sorry, de én szóltam hogy a mudi nem nyugis kutya. És ez így is van, és ezt mondom úgy, hogy volt egy mudink, minden nap futni kísérte a nővéremet, hétvégente meg egész napos kirándulásra jött velünk, egy csomó állatunkra vigyáztak a másik kutyánkkal és emellett egy őrült volt, 7 évet élt, ezalatt élete minden éjszakáját végigugatta, mindent megpróbáltunk. De sok mudit ismerek, juhászkutya és ehhez kell neki hogy eleven, energiabomba legyen.
Én soha nem szoktam ezekre a kérdésekre választ adni, mert aki nem tudja milyen kutyája legyen ennyi válasz közt úgysem tudja kiszúrni melyik a jó válasz. Csak néha ha nagyon banális választási lehetőségeket írnak beírom h azt ne, hátha elkerülhető hogy egy újabb rossz választás eredményeként legyen egy újabb viselkedészavaros kutya, elégedetlen, tehetetlen gazda vagy ami még rosszabb: egy újabb kidobott kutya.
Látom nagyon fennakadtál rajta, de sztem beláthatnád h igazam van. És beírtam akkor is ha házörzőnek vizslát írtak, nagytestűnek cairn terriert, kezdő kutyásnak kaut vagy amstaffot.
Az itt a baj, hogy a kérdezők is válaszolgatnak, akkor is ha nem tudnak eleget hozzá, de hát ez az oldal már csak ilyen.
Kedves kérdező. Én válaszolok az ilyen kérdésekre, ha illik a kérdező elvárásaihoz valamelyik kedvenc fajtám. De amúgyis szoktam válaszolni, mert elég sok fajtát ismerek, valamelyik biztos illik hozzá! Tudod az ember nem úgy születik hogy ismer minden fajtát és hogy ő milyet akar! Valahol el kell kezdeni! Néhány kérdező itt kezdi míg más elolvas 100 könyvet stb. A lényeg hogy tesz érte és érdekli.
Kedves utolsó, vagy ti csináltatok valamit rosszul a kutyával vagy neki volt valami baja! Nekem 3! mudim van, mellettünk az állomás, állandóan a járnak az emberek, önsétáltató kutyák, macskák és mégsem ugatnak csak ha kell! Ha nyugodtan kell lenni akkor egy helyben fekszenek, akármeddig! Amíg csak kívánom! Komolyan... És nem valami lusta, elhízott kutyák... Nem ám, feregetegesen tudnak futni és játszani, és terelni is szoktak, de amikor nem kell akkor nyugodtak, ha kell napokig. Nem követelőznek. Ja persze ez munka, a kutyát nevelni kell, mi kutyaiskolába járunk, meg sétálni minden nap, táborozni stb... A kutya nem magától lesz jó, de a mudiban benne van ez a képesség! És nem csak hogy nem nevelted, de ez csupán egy db kutya, ami alapján te nem tudsz megítélni egy fajtát!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!