Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen módszerrel lehetne...

Milyen módszerrel lehetne "fogyásra bírni" a 2 éves lány pincsi kutyát?

Figyelt kérdés
Ivartalanították, de már előtte is nagyon dagi kutyus volt. Azóta még többet felszedett. Ketten vannak, a másik egy fiú kutya, és hiába kapnak egyformán kaját, a lány eleszi a fiú elől is ha az nem figyel oda. Sétáltatva vannak eleget. Szegény már inkább hörög mint levegőt vesz időnként, és a szoba átszaladásától is kifullad. Nem szeretnénk ha csúnya vége lenne, mit lehetne tenni?
2010. márc. 28. 10:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

kevesebb kaját adj neki. ivartalanítás ide vagy oda, nem szabad hagyni h még megegye a másik elöl is.

De lehet kapni olyan tápokat is, (light), amik külön a hízásra hajlamos kutyáknak való.

Vegyél olyat neki.

2010. márc. 28. 10:21
 2/7 anonim ***** válasza:
83%
Diétás tápot veszel, elzárod mikor eteted őket és nem csak séta, hanem mozgás! Futás, labdázás, stb...
2010. márc. 28. 10:22
 3/7 anonim ***** válasza:
76%

Egyrészről az etetést intézd külön-külön, hogy e tudja a szuka elenni a kan elől a kaját. Magyarán zárd őket külön, míg etetsz. Másrészről valami jobbfajta diétás táp kellhet, elég sok jó márkának vannak ilyenjei. De igazából jobb lenne állatorvossal egyeztetni, mert a hirtelen és nem szakszerűen lefolytatott fogyókúra komoly károkat is okozhat (vércukorszint stb.). Nem biztos, hogy a mennyiséggel van a baj, inkább másféle minőségű (diétás) tápot kell kapnia és többet mozognia.

Mit eszik most és mennyit? Nassoltatni szoktátok? Mennyit sétáltok és az mennyire intenzív?

2010. márc. 28. 10:22
 4/7 A kérdező kommentje:
Sajnos nem tudok pontos adatokkal szolgálni, mert nem a miénk a kutyus. A barátom öccséé, ő szokott velük foglalkozni és az anyjuk eteti őket. Majd felvetem nekik a diétás tápot, az állatorvosra én is gondoltam már. Köszönöm a segítséget!
2010. márc. 28. 11:24
 5/7 anonim ***** válasza:
83%
Kevesebb kaja, az is legyen diétás táp, és sokkal, de sokkal több mozgás (persze csak fokozatosan).
2010. márc. 28. 15:10
 6/7 anonim ***** válasza:
Napi egyszeri etetés szigorugan csak az és semmi más.lehetőleg ligh-os tápbol! neki napi 15 dkg. akkor elég bármelyik is legyenaz! és zárd el mikor a másik eszik! ne egye meg azt is!!!figyelj rá
2010. márc. 28. 16:25
 7/7 Akiteki ***** válasza:
Volt egy hízásra hajlamos kutyusom. Mikor úgy láttam hogy dagi, a fele kajája helyett gréti mixet kevertem bele. Kicsit nagyobb méret volt, mint a Tiéd, 5 kilót simán leszedtünk 1 hónap alatt. És persze sok mozgás!
2010. márc. 30. 17:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!