Egy kutya menhelyen milyen az állatgondozói munka?
Mit kell csinálni?
Van egy gondolatom,de még Sosem csináltam ilyet!😊
Úgy Hallottam nagyon nehéz, fizikai munka.
Sajnos nincs munkám! Úgy hogy bármi jól jön. Szeretném legalább magamat ellátni. De munka nélkül az nehéz...
Hallottam már hogy heti 7 nap , de nem tudom van-e hétvégi pótlék... Sosem dolgoztam még ilyen helyen. Nem félek a kutyáktól, egytől sem. Én kutya fanatikus vagyok!
Szívesen foglalkozol velük,pláne ha még éhbérrel is jutalmaznak. 😊
Menhelyen nem fogsz sokat kapni,asszem mikor hirdettek vmikor ilyen állást havonta 50 ezer ft-ért.
Ha megélhetéshez kell akkor ne menhelyben gondolkodj hanem vagy tanulj szakmát vagy menj máshova.
Inkább kiegészítésnek jó.Ha az anyagiakat nézzük.
Én dolgoztam már ilyen helyen, tehát tapasztalatból írok:
Nálunk 3an voltunk, váltottuk egymást tehát nem heti 7 napot mentünk. Nem volt hétvégi pótlék.
Első napomon a kutyák össze vissza karmolásztak (40 fok volt kb július közepén, és voltam olyan buta h rövidnadrágba mentem el, aki kutyák megugrálnak) kb 3 hétig csupa kék zöld folt meg véraláfutás volt mind2 karom meg a lábaim. Később persze javult a helyzet, de apróbb sérülések mindig vannak. A munka abból állt hogy ha zárt helyen vannak a kutyusuk reggel felszedni a kait felmosni a pisit, aztán kivinni sétálni, majd jönnek a kenelek, összeszedni a kakit, vizet cserélni, kislagolni az egész kenelt. Aztán megint séta, majd Sorba etetni, mire azt befejeztük megint lehetett sétáltatni az elsőnek megetetetteket.
Előfordult néha egy szétkellet szedni a kutyákat, ha azok a kenelbe összementek, mivel a szomoru igazság az, itt egy kenelre nemhogy 2, de van hogy hrom kutya jut. A legtöbb kutya nem jólnevelt, tehát mig te lehajolsz a tálkájukhoz, ők már a csukádva fogva húznak előre, mig a másik már a hátadon áll. Tehát kell hozzá türelem. A szükési kísérletekről meg nem is beszélve, nem tudom próbáltál e már kijönni egy olyan kenelből kezedben egy lapáttal és egy vödör kutyaszarral ugy h közben három kutya csak arra vár hogy kiszökhessen a lábaid között..nem egyszer. Első napon sajnos kétszer is sikerült nekik...aztán meg kergethettem őket végig hosszig az udvaron.
Összefoglalva: rettentő fárasztó, megterhelő, keveset is fizet, viszont ha ezt szeretnéd csinálni, akkor én nem beszélnélek le róla.=)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!