Szoktátok kutyakozmetikába vinni a kutyátokat?
"Igen is igényelnek, még ha rövid szőrű is. Körömvágás, én a bűzmirigyét is megnézetem vele kinyomja ha kell, a fülszőrt kiszedni."
Ez aranyos. Mint írtam, egy pit nem igényli a kozmetikust. Körömvágás még nem kellett neki a 6,5 év alatt, ás, kapar eleget, hogy lekopjon - kinti/benti kutya. Bűzmirigyét az állatorvos is megnézi, azzal sem volt még gond.
Fülszőre nincs, tisztítást én csinálom, amikor kell.
A törődést, simogatást tőlem is megkapja...
Nem.
Nekem is szálkás tacsim van, saját magam trimmelem (nem nyírom!), tisztítom a fülét és körmöt is vágok neki. Bűzmiriggyel nincs gond, megfelelő táplálás mellet nem merül fel ez a probléma.
Egyik kutyámnak én szoktam nyírni a szőrét, de karácsony előtt pár nappal úgy gondoltam elviszem kozmetikushoz. Kíváncsi voltam mit hoz ki belőle.
Akkor volt másfél éves. Jól levágták a szőrét, meg is fésülték, és rá sem ismertem olyan formára vágott kutya lett. Mint mikor a bokrokat formára nyírják.
Ez a kozmetikus forma nem annyira jön be. Minden kutyának ugyanolyan formára vágják a pofiját.
Most hogy nő a szőre, szerintem már jobban néz ki.
Következőre én fogom nyírni. Egyszer meg kellett fürdetnem azóta mert összebüdösítette magát. Most nincs szaga és kicsit meg is fésültem, puha a szőre, mint a plüss bársony. Keverék kutyám van, havanese és puli lehet.
A másik kutyámnak, a kicsi jack russel x csivava keveréknek rövid fehér szőre van, azt nem kell vágni. Körömvágót meg vettünk, le tudjuk vágni a körmét ha kell, csak nagyon félve vágjuk. Fürdetni ritkán kell, hiába fehér szőre, nem szokott koszos lenni. Szokott tisztálkodni, a hátát és a fülét pedig amit nem ér el, azt rendszeresen látom, hogy a másik kutya nyalja neki. Ő olyan kicsi, hogy a mosdóban is meg tudom fürdetni, azután persze szebb a bundája, mert akkor nem lapul le. Néha megfésülöm trimmelővel, hogy ne a lakásba hullajtsa az apró fehér szőrét, mert azt nem szeretem amikor szőrt találok a ruháimon, vagy a kajámban, ahogy az repül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!