Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyafajtákat ajánlatok...

Milyen kutyafajtákat ajánlatok kintre?

Figyelt kérdés
Sziasztok!:) szeretnénk a pârommal egy közös kutyulit,de ő csak kinti kutyàt szeretne,de fogalmam nincs milyent vàlasztjunk..csak ne harci kutyàt mondjatok xD azt én nem igazàn szeretem..baràtsàgos legyen,okos csalàd szerető,stb

2016. jan. 16. 10:19
1 2
 11/20 gom ***** válasza:
2016. jan. 16. 16:33
 12/20 A kérdező kommentje:
nemtudom hányszor kell írnom hogy lenne sétáltatva tököm mert már az se mind1 hogy mondom... igen biztos az egész életét az udvarban töltené..huuu de sötét emberek vannak itt...komolyan én csak kértem hogy ajánljatok olyan kutyát ami család centrikus,gyorsan tanul,kinti kutyust,szóval akinek pl van/volt kutyája és mi a tapasztalatok,stb..nem okoskodást kértem hogy tartsak egy kutyát...majd én azt eldöntöm..annak köszi aki irt fajtákat! aki meg okoskodik irja már meg van e egyáltalán kutyája hol tartsa ...és majd bele okoskodok már
2016. jan. 16. 18:40
 13/20 anonim ***** válasza:
34%

Nem tudom hány éves vagy, de ha kutyát akarsz, ahhoz fel kell nőni. A kutya nem olyan hogy ha kedvem tartja, akkor elviszem és sétálgatok vele, ha nincs kedvem akkor meg bezárom. Olyan mint egy gyerek, minden nap foglalkozni kell vele.

Nem sötétek itt a válaszolók, csak már rohadt uncsi, amikor valaki úgy tart vagy akar tartani kutyát, hogy egy betűt nem olvasott el a kutyákról (volt kérdés, hol a lány egy kartondobozban tartotta a kutyát, mint egy hörcsögöt) vagy 0 felelősség szorult belé (több kérdést tettek fel, amiben a kutyát elütötte egy autó, nem tudott lábra állni, de a gazdi megkérdezte, hogy elég-e ha csak fertőtleníti, eszébe se jutott volna állatorvoshoz vinni...), meg még lehetne sorolni.

Nyilván nem ismerünk téged, csak annyit tudunk amit ide leírtál, de abból az jön le, hogy még ti se nagyon tudtok semmit a kutyák neveléséről, tartásáról. Előbb tájékozódni kell, hogy tényleg egy kutya való-e nektek, vagy inkább egy cica vagy bármi más állatka, és csak utána gondolkodni azon, hogy honnan és milyet szeretnétek.

Mellesleg azt sem tudjuk, hogy milyen kapcsolatban vagy a pároddal. Ha nem vagytok házasok vagy ilyesmi, gondolni kell arra is hogy ha X idő után szétmentek, akkor kinél lesz a kutya, hova teszitek. Nem vészmadárkodni akarok, de át kell ezt is gondolni, mert nem egy és nem kettő kutyát dobtak ki az utcára emiatt... Egyáltalán hol laktok? A párodnál, hogy ennyire megszabja, hogy hol lehet kutya és hol nem, mintha az apukád lenne?

2016. jan. 16. 19:21
 14/20 A kérdező kommentje:
na és a házasok hányszor elvállnak szerintem ez bármikor benne van a pakliba,nézzünk van gyerek és elválnak ugye? most ne tartsak kutyát mert lehet szét megyünk ami remélem nem fog bekövetkezni,melyik irásból veszed hogy nemtudok semmit az állatokrol? én csak annyit irtam hogy egyszer szeretnék gyereket és nem akarok olyan vad kutyát,tudom a nevelés kérdése de nem merném bekockáztatni,az hülye aki gyerek mellett tart ilyen kutyákat és nap mint nap olvasom hallom a tévébe hogy igy ugy szétmarta a saját gyerekét stb...tik lássátok hogy milyen körülmények ötött élunk vagy mi a fene? csincsilláink is vannak és azokat mégnehezebb tartani mint egy kutyát,amakkora ketrec van nekik csináltatva kivannak engedve stb ... engem ne hasonlitsatok már egy 15 éves gyerekhöz vagy elmebajosnak..jó? mert felidegesit,lehet ez a sok okos embernek még kutyája sincs
2016. jan. 16. 19:39
 15/20 A kérdező kommentje:
a másik miaz hogy az apukád? neked van párod? épp érdekel :D naná hogy megmondhassa ha együtt lakunk neki is van bele szólása basszus te hány éves vagy?
2016. jan. 16. 19:41
 16/20 anonim ***** válasza:

"hülye aki gyerek mellett tart ilyen kutyákat és nap mint nap olvasom hallom a tévébe hogy igy ugy szétmarta a saját gyerekét stb"

Na ez pont ékes példája annak, hogy semmit se tudsz a kutyákról. Nem a tévéből kell tanulni! Azért van a szakirodalom, könyvek formájában.

"most ne tartsak kutyát mert lehet szét megyünk ami remélem nem fog bekövetkezni"

Ha mondjuk kintre vesztek egy felnőve 40 kilós kutyát, aztán a párod azt mondja viszlát, a kutyát meg tartsd meg, na akkor pl mit csinálsz? Ha nem tudsz előre gondolkodni, akkor inkább tényleg ne tart kutyát. Gyereket sem úgy vállal az ember hogy vagy fel tudja nevelni vagy nem.

"csincsilláink is vannak"

És a csincsilla 10-15 évig él? Minden nap sétáltatni, tanítani, nevelni kell? A kutya messze nem olyan mint a csincsilla...

Nem mintha sok közöd lenne hozzá, de ha ennyire érdekel, akkor igen, van párom, és mivel nálunk alap, hogy minden közös megegyezésen alapul, így nincs olyan hogy ő megtilt nekem ezt vagy azt, mivel nem az apám. Mondjuk én le is teszem a magam részét az asztalra. De éppeszű ember belegondol abba, ha kutyát akar, hogy tud-e az állatról élete végéig gondoskodni (úgy is ha szétmegyünk vagy valamelyikünkkel történik valami), mert meg lehet ám nézni hány kutya van a sintértelepen vagy az utcán...

2016. jan. 16. 19:55
 17/20 anonim ***** válasza:

"hatalmas udvar nem lenne megkötve csak nagy ketrec lenne neki csinálva kutya házzal..."

Ketrecben tartanád???

2016. jan. 16. 20:19
 18/20 anonim ***** válasza:
Elmondom hogy mi a nektek való kutya: plüss. Az alapvető dolgokat gondoljátok át. Előbb olvass utána a kutyáknak. Azért hogy legyen értelme a hozzászólásomnak: belga juhászom van. Kiváló munkakutya. Ha naponta van rá 4-5 órád akkor ajánlom.
2016. jan. 16. 21:39
 19/20 anonim ***** válasza:

Landseer

Magasság szuka 67-72 cm, kan 72-80 cm

Súly: 50-70 kg

Életkor: 10-13 év.

Kifejezetten jó gyerekek mellé, nem igényel sok mozgást és ápolást, nem hiperaktív, nagyon barátságos és nyugodt.

Ha érdekel tudok ajánlani megbízható tenyésztőt!

2016. jan. 17. 07:39
 20/20 anonim ***** válasza:
Arra vigyázzatok, ha majd jön a gyerek, a kutya nagyon féltékeny lesz rá, akkor vele sokkal többet kell foglalkozni, mint előtte.
2016. jan. 17. 10:41
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!