Valami kulonleges banasmododt igenyelnek a kiskutyak?
Fűtött vagy fűthető melléképület, garázs? Bele egy láda, fölé infralámpa.
Ilyen körülmények közé minek vállaltál amúgy kölyköket?
Én nen akartam kolykoket de egy kutya beszokott hozzank amukor eppen az enyem szabadon volt.....Imadom őket, ha tehetnem a hazba is behoznam de nem lehet.Igy mindent megcsinalok hogy ne legyen semmi bajuk. Ez az elso alom ami lett . Tudom hogy most elbalheztam de tanultam es ezutan sokkal jobban vigyazok a kutyaimra.
Koszonom a valaszokat :)
Akkor csináltass fűthető garázst, elletőládát és rakj be infra lámpát a kutyák fölé. Miattad születtek meg, itt nincs kifogás! Hát akkor vállald végre a felelősséget is!
2 hónapod volt a párzástól kezdve a kölykök megszületéséig, ezalatt nem hiszem el, hogy tudtad ivartalaníttatni a szukát. Jobb így, hogy most kint szenvednek a mínusz fokokban? Az alom 8 hetes korig való felnevelése pedig minimum 30.000-40.000 ft/kiskutya, hisz oltani, féreghajtózni, megfelelően etetni kell őket! Ezt remélem szintén bele kalkuláltad! Emellett akkor most nézz utána, hogy kiskutyákkal hogyan kell foglalkozni, hogy ne lelkileg-testileg roncs kölyköket kelljen hirdetned!
És attól, hogy ingyen akarod őket odaadni -hisz keverékekért nem kérhetsz pénzt, mikor zsúfolásig vannak a menhelyek-, még szaporító vagy! Mert csak gyártottad a kölyköket, de nem az ő érdeküket nézted.
Van kutyaház? Ha tudsz, beleteszel pluszba egy elletőládát, jó nagy adag szalmát és a kutyaház ajtajára felszögelsz egy vastag szőnyegdarabot, lábtörlőt vagy valamit, hogy a meleg bent maradjon.
Miután felszögelted a szőnyeget, a szukának azért mutasd meg, hogy ugyanúgy ki-bejárhat a kutyaházba, nehogy aztán ne merjen bemenni vagy bent maradni a változtatás miatt :)
Légy szíves, ha a kölyköket elválasztottad (8 hetes kor után), jegyeztesd elő a szukát ivartalanításra. Máskülönben ez várható fél évente, és a kutyád is tönkremegy. Egyszeri költség, de utána nem lesz gondod vele (olcsóbb, mint egy alom kölykök felnevelni).
A kicsiknek 2 hetesen kell az első féreghajtás, majd 4, majd 6 hetesen ismét. 6 hetesen az első oltás és a chip.
Garázs,kazánház,fészer ahová kialakítasz egy helyet és infra lámpát beraksz,hogy melegen tartsd őket.
Erre nincs mentség.Ha tudod,hogy tüzel a kutyád akkor el kell zárni vagy figyelni kell vagy ivartalanítani!!!
Felelőtlenség volt ez az egész. Imádkozz,hogy a kölykök túléljék,bár nem látok sok esélyt pár héten belül tuti elpusztulnak,sajnos
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!