Hogyan tanítsam meg?
Van egy hét hetes kiskutyám és arra szeretném megtanítani hogy ne harapdálja az ujjaimat meg a lábamat. Hogyan tudom erre megtanítani?
Mert ha rászólok akkor se csinál semmit.
Honnan tudod, hogy nincs nála az anyja is? Másrészt a törvény csak iránymutatás, nem a BTK hatálya alá tartozik, ezer elfogadható oka lehet annak, amiért egy kiskutyát nem tudnak 8 hétig az anyja mellett tartani. Lehet, hogy a kérdező kitett kiskutyát mentett meg. Nem kellene rögtön kiosztani a másikat.
Nem hiszem hogy elcsesztem mivel itt született nálunk ugyhogy nem tudsz belekötni
Az első válaszadónak meg nagyon szépen köszönöm!
Attólmég hogy születtek náluk kis kityák nem jelenti azt hogy aljas szaporitók...ha rendes körülmények között tartják őket és megkapják a szükséges oltásokat,találnak nekik gondoskodó gazdikat akkor nincs ezzel semmi gond...nem értem mért kell mindog gondolkodás nélkül belekötni a másikba...inkább segítenél neki
Egyébként majd ha idősebb korban durvul a harapdálás majd csak akkor kell korigálni :)
Mi azzal a módszerrel szoktattuk le erről, hogy amikor harapdált ( habár ha csak "gyengéden", érezhetően játékosan rágcsál, és nem fáj, azt mi hagytuk neki, egy kölyökkutyához ez hozzátartozik:) ) rászóltunk, hogy "fúj"/"nem szabad" (egy parancsot mondjatok neki, minél rövidebb, annál jobb) és ennek a hatására átváltott pusziadásba, amiért megdicsértük. Körülbelül 2 hónap alatt teljesen leszokott róla :)
Meg persze vegyetek több játékot neki (többféle anyagból, szilikon, textil stb), hogy tudja őket rágcsálni, amíg nőnek a fogai :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!