Hogy vihetem ki a 10 hetes kutyámat Németországba?
Bocsi...elnéztem az országot.
Útlevelet kell kiváltani hozzá, es a kotelezo oltasoklegyenek meg. Mi is most hoztuk be karácsony után az ajandek kutyust :)
Aztan bemesz az utlevelevel a varoshazara es bejelented.
A nemet szabalyok szerint 8 hetes korban valasztjak le az anyjarol, de mi olyan orszagbol hoztuk, ahol mar 6 hetesen, nem szolt erte senki.
külföldről szeretnék kiskutyát, ezért van (minimális, mert végül nem hoztam el) infóm.
elvileg 15 hetes kor alatt nem viheted át a kutyát a határon, akármilyen papírja van. persze lehet, hogy épp szerencséd van, nem kapnak el és gond nélkül átmentek, de ha ellenőrzik szívás, mert büntetést is kapsz és a kutyát is elviszik karanténba és aztán se ki-se be. DE!
a tenyésztő azt az infót szerezte nekem végül, hogy az európai országokban (azt hiszem csak az EU tagokról volt szó) van lehetőség áthozni, ha a tenyésztő külön engedélyt kap erre. belgiumról volt konkrétan szó, ahol elvileg elég szigorúan veszik a tenyésztést, kijönnek megnézni a kölyköket, kutyákat stb. és ha úgy ítélik meg, hogy a tenyésztő megbízható, kiadhatja a kiskutyáit idő előtt, HA a befogadó országban lesz egy olyan állatorvos, akihez a kiskutyával járni fognak aki elvállalja a kiskutya orvoslását és nem fogja felnyomni a gazdát és a tenyésztőt a hatóságoknál.
mivel nem hoztam el a kölyköt, nincs konkrétabb infóm, hogy íratni kellett volna -e egy szerződést az állatorvossal és a tenyésztővel és/vagy hatósági igazolást kaptunk volna, amivel áthozhattuk volna a kiskutyát, illetve nem tudom mi van olyan esetben, mint a tiétek, hogy nem tenyésztőtől új gazdihoz megy a kutya, hanem költözik. én mindenképpen utánaérdeklődnék állatorvosnál, hatóságnál, olyannál, aki nemrég hozott be kölyköt, lehetőleg kint is. még mindig jobb adott esetben várni, mint megszívni valahol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!