Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Mindenképp így alakult volna?

Mindenképp így alakult volna?

Figyelt kérdés
szóval kis tacskókeverék (inkább dominál a másik kutyafajta mert kicsit nagyobb termetű) kutyánk idén 10 éves. nagyon fél és tart az idegenektől, és amikor jön valaki, vagy csengőt hall szinte ilyen vonyításban tör ki, tehát nem is ugat henm ilyen vuuuu vuvuvuvuvu hangokat ad ki! ez mitől alakult ilyenné nála, illetve mindenképp ez lett volna a "riasztó" hangja? mert gondoltam arra is hogy annyira megretten és fél az idegenektől hogyazért vonyít. teljesen máshogy ugat mikor örül, vakkantgat, és teljesen más mikor jön valaki, megismerjük ha idegen jön:)
2010. márc. 26. 14:23
 1/3 Akiteki ***** válasza:
100%

Mihez képest alakult volna így?

10 éves, szocializálatlan, fél az idegenektől, Te magad is leírtad. Ha kiskorában sokat viszed emberek közé, nem ilyen lett volna.

2010. márc. 26. 14:27
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem értem. Azt nem írtad le, hogy régebben is így viselkedett, vagy mostanában kezdte ezt el?! Amúgy sztem, ha eddig is így viselkedett, akkor bizony szocializációs probléma, ahogy előttem írták. Ha meg mostanában ilyen, akkor lehet az a baj, hogy már nem érzi magát elég erősnek ahhoz, hogy megvédjen titeket. Itt a falkavezérséggel van gond. Öreg kutya már, és nem biztos abban, hogy az idegenek "jó szándékúak", tehát félt titeket. Ha rendes nevelést kapott volna, akkor egyik probléma sem merülne fel! 10 éves kutyától már ne várj nagy csodát, előbb kellett volna a kezedbe venni az irányítást!
2010. márc. 26. 14:33
 3/3 A kérdező kommentje:
régebben is
2010. márc. 26. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!