12 hetes amstaffnak mekkora az idealis sulya?
Van egy fajta jellegu amstaffom(kidobtak utcara testverivel egyutt kiskoraban,kb 5-6 hetesen,nem tudni miert),allatvedo egyesulettol fogadtam orokbe.
A gond az,hogy szegenykem nagyon sok ideig infuzion volt betegseg miatt.
Hozzam ugy kerult,hogy csont es bor volt,mara mar sokkal jobban nez ki.
Erdekelne hogy ilyen korban milyen sulyunak kene lennie? Mi az "atlag"?
Tudom,hogy nagyon nincs atlag,csak azert kerdezem,mert o azert beteg volt.
16-osnak.
Amik kepeket bemasolt a kerdezo,azok a 12. heten keszultek.:) Avagy most szerdan.
2/13/14 etc vagyok.
Nekem is soványka volt. Az átlag alatti mert xar tápot kapott szerencsétlen. Prémium táppal etetem (fressnapfos best meat premiere) és nagyon szépen összeszedte magát. Etess te is valami jó táppal (pl Brit junior large breed), a mellé nem kell semmi de szépen rendbe hozza a kutyust. Még fiatal. Ha figyelsz rá akkor nem lesz semmi baja. Én minden hétfőn mértem és jegyeztem a súlyát. Szemre is néztem. Ha finoman rajzolódnak a bordái az egészséges, a csípője ne legyen kint túlzottan. Átl 3-400 grammokat hízott, aztán megtorpant és rá egy hétre felszedett majd egy kilót. Figyelj oda rá és akkor jó lesz. Viszont a következetes nevelésre is szánj időt mert az kell nekik, plusz ha lehet akkor szocializáció (ovi, suli).
Probalkozunk a nevelessel.Amikor ide kerult,mindenkit harapdalt,errol sikerult leszoktatnom.
Kialakult nala az is,hogyha wc-znie kell akkor elkezd nyusziteni.Tehat lassan a szobatisztasag is oke lesz.
Van egy masik kutyam o vele nagyon jol kijon,illetve van egy ismerosunk akinek staffija van,vele szoktuk neha setaltatni.Meg egy kicsit fel,de lassan talan megszokja.Ido kell neki.:)
Hozzateszem iszonyat okos,gyorsan tanulo kutya.
Hamar megtanulta,hogy ul,meghogy marad.A nem szot is lassan megerti,csak makacs.De nem baj.En is az vagyok.:D Csak en makacsabb.:D
2/13/14
Ár/érték arányban a Brit nagyon jó. Rengeteg amstaffos azt eteti és elégedettek akár hol olvasom. Én a zöld kagyló miatt veszem inkább a premieret és mert mellettünk van a fressnapf, így nem kell rendelgetnem. Amúgy 90%-ban megegyezik a két táp. A Brit-et pont azért javasoltam mert az a legelterjedtebb náluk.
Igen a harapás, rágcsálást már most teljesen ki kell zárni. Még játékból se kaphatja be a kezetek. Nekem több kisgyermekem van így erre nagyon figyeltem első perctől. a szobatisztaság elég ösztönösen megy náluk. Csak a hideget nem bírják így néha sunyulnak kölyöknek és inkább becsurrant, utána meg szégyenkezik :)
Köszönöm a linkeket :)
Nagyon édes. Tény, hogy még soványka, de ha abból indulunk ki, hogy az eddigi élete felét ki tudja, milyen körülmények között töltötte, természetes, hogy így néz ki. A folyamatos ápolás mellett szép lassan kivirul.
Lehet hulyeseget kerdezekérdezek,sot biztos,de a zold kagylo az miben segit?
Lehet en is a Fresnaffosnal maradok.
Igen,szoktatom le rola.Pontosabban mar leszokott.Annyi hogy multkor kicsit megharapott,de eszre sem vette,csak a jatekkal jatszott,amit fogtam,es jobban beakarta venni a szajaba es veletlenul az ujjam is a foga ala csuszott.
Hat igen,nala is elofordul egyszer ketszer,hogy sunyit,mert hideg van es inkabb beakar menni.Ma pont eljatszotta velem,de ez van,en is faznek majdnem meztelenul ilyen hidegben.De hala isten nem sokszor fordul elo ilyen.
Neked hany kutyusod van amugy? Mennyi idosek? Kepet tudsz mutatni esetleg?:)
Koszonom szepen! Igen,nagyon rajta vagyok,hogy egy nagyon egeszseges apolt kiskutya legyen.Azert jo latni,hogy mennyi mindent fejlodott szegenyem azota amiota nalam van.
13/14 etc
Nekem is néha elkapja a hév de azonnal rászólok. Nálam minden tiltás a hangsúlyos és határozott NEM. Így tudja hogy ha valamit csinál akkor a NEM-re hagyja abba. Nem társítok mindenre más jelzőt pl: ne harapj, hagyd abba a rágást, fejezd be a vonyítást stb. A nem kívánatos pillanatba NEM. Ha izgatott akkor le is ültetem, az segít. A zöld kagyló segíti az ízületek sok más fejlődését a gyors növekedésük alatt. Az én kutyusom most 16 hetes. Jelenleg csak ő van de volt már német juhászunk, westienk és egy keverék kutyusunk is. Mi tudatosan választottuk a staffit. Hónapokig olvastunk, kérdeztünk és jártunk utána a fajtának. A gyerekek miatt mindenképp biztosra akartunk menni. Jövő hónapba megyünk oviba és később suliba is. Hiába engedelmes és szelíd, biztosra megyek ebben is.
És akkor a kép. Itt kb 15 hetes:
Nagyon édes kölök, szeresd nagyon! :)
Én is az enyémet (szintén amstaff-szerűség) 12 hetesen mentettem egy mocsok putriból, ismerős szólt, hogy már csak ő van, nem kell senkinek. :(
Aznap elvittem dokihoz, ott kiderült, hogy nincs 3 (!!!) kiló. Nem kutyának nézett ki, hanem egy négylábú röntgenfelvételnek... A férgekkel tömött kiskutya soványságához hozzátett az is, hogy az anyja rántott levest kapott szoptatás alatt, mert "attól lesz sok teje!". Ott és akkor megfogadtam a kölyöknek, hogy rendbehozom, kerüljön akármibe.
Hát, rendbe hoztam. :) Vitaminporok, zöldkagylókivonat, a legjobb tápok... Ma már egy 30 kilót nyomó kis izomgépem van, sokat pitnek nézik, pedig inkább hajaz egy felturbózott agárra. :D
A kulcs a táplálásra való odafigyelésben van. Szép, egészséges kutya lesz belőle is, tüneményes kis állat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!