Véletlen megugatott a kutyám, hogy reagáljak ilyenkor?
7-es vagyok.
Annyit azért még hozzátennék, hogy ha ez máskor is előfordul majd, semmit nem veszítesz azzal, hogy leállítod.
Ő nem lesz kevésbé védelmező, és attól, hogy "bűntudata" van, még nem fogja magára venni, ha rászólsz, nem fog megsértődni, nem fogja igazságtalannak találni.
Tulajdonképpen csak tisztában lesz vele, hogy nem akarod, hogy téged ugasson.
Egyszerre írtunk, de azt hiszem, meg is válaszoltam. :)
Igen, szerintem azzal sose lehet hibázni, ha "állatiasan" reagálsz, és csitító, nyugtató módon mondjuk lepisszeged.
Az állatias reakció alatt azt értem, hogy ha pl egy dominánsabb kutyát ugatna le véletlenül, az se kezdene ilyen összefüggéseket keresni, hogy most ez véletlen volt, meg a család... meg ilyenek.
Csak azt reagálná le, hogy ráugatott egy alárendelt, és minimum egy domináns, rendreutasító testtartást venne fel.
És ezt az alárendelt abszolút nem venné zokon, és egyáltalán nem változtatna a védő ösztönein.
Ezt túl gondolod.
Van olyan mikor hajat mosok a törölköző felcsavarva és a kutya ugatva rohan ki hozzám,mikor rájön hogy én vagyok farok csóválva bújik.
De volt ilyen este is.Mindkét kutya elég mélyen alhatott,mert mikor kimentem wc-re egyik se emelte fel a fejét. Viszont még ittam. Kicsit csörömpölten mindkettő csaholva jön ki. De mikor tudták én vagyok vissza mentek.
Nem téged ugatott,csak a zajt.De mivel rájött te vagy és befejezte,így miért ugatott volna meg?
Bármilyen kutyával előfordul,hogy ha hall vmi zajt a lakásban hirtelen akkor ugat.
Nem kell fel venni az ilyet :)
Némelyik válaszadónak, nem kell rögtön rossz nevelésre,meg erős védő ösztönre fogni -.-
Bocsi, az miért jó, ha a folyosón járó-kelő embereket ugatja? Az egy önjutalmazó szokás, ami nagyon hamar kicsúszhat a kezedből: "idegesít, na, most megmutatom neki, jól megugatom, elment, fú milyen f@$za kutyagyerek vagyok!" Teljesen felesleges és nagyon könnyen ki tudja borítani a szomszédságot.
Sokkal hasznosabb az, ha a szokatlan zajokat ugatja meg: valaki matat az ajtónál vagy az ablaknál stb.
Az alapproblémát (nem ismert meg, megugatott, aztán leesett neki, hogy te vagy és nagyot koppant) viszont szerintem is túlgondolod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!