Mit tennél, ha a párod féltékeny lenne a kutyádra?
00:21 vagyok! Hááát ez valóban nehéz helyzet! Egyrészt én azt gondolom hogy a távkapcsolat nem működhet sokáig! Bár lehet más típusnak jó, nekem nem menne.
Én is fanatikus kutyás vagyok, imádom őket, de azt gondolom hogyha tényleg mindig velük vagy és csakcsakcsak róluk tudsz beszélni akkor nem várhatod hogy párod legyen! Hiszen a kapcsolat nem arról szól hogy ő elfogad téged, ő szeret, ő ez az amaz, hanem neked is kell egy kicsit áldozni, idomulni szb! Egy kapcsolat erről szól.
A fanatizmus nem biztos hogy jobb mint a depresszió, van ennek egy egészséges szintje. Ha már túl görcsösen ragaszkodsz ehhez akkor neked is lehet belőle problémád!
Szerintem egy kicsit engedni kéne ha fontos a kapcsolat neked! Szerintem így is szép dolog hogy a pasi ennyi km-tert bevállal, és a kutyákat is nagyrészt elfogadja. Megértem hgy nincs kert, le kell vinni a kutyákat, de gondold bele, alig látjátok egymást és még akkor is csak a kutyával vagy?
Másrészt neked is jó ha szélesíted a látóköröd, másokkal is ismerkedsz, azt meg majd kibeszéled a kutyásokkal hogy kinek ki az őse. :)
Egy kapcsolatba nem úgy megyünk bele, hogy "úgyis szakítani fogok vele a kutya viszont megmarad" Legalábbis nem normális aki így kezdi a kapcsolatot. Amúgy ettől úgy tűnik mintha a kutya jobb lenne, pedig ez nem így van, csak egyrészt a kutya nem tud máshova menni, másrészt ez egy teljesen másmilyen szeretet, a szerelmet nem lehet irányítani, belszeretünk vagy kiszeretünk valakiből... És azt is lehet gondolni, hogy kitől lesz gyereked (ha akarsz), kihez mész hozzá, kivel fogsz házat venni? Hát szerintem a pároddal (nem biztos hogy ezzel)! Nekem két első dolog az életemben a kutyázás és a párom. :) És nagyon zavar amikor a kutyások ilyen lekezelően beszélnek, hogy a kuyám sosem hagy el bezzeg a párom. Na ja de akkor miért nem a kutyával házasodsz össze? xD
Köszi a válaszokat. Azt hiszem, mindkettőnk részéről szükséges kompromisszumos megoldást keresni. Valahol megértem, hogy tényleg sok neki, mert néha még nekem is sok. :D Valahol meg azért azt is gondolom, ha nem ugyanúgy látjuk a dolgokat, akkor tényleg csak erőlködés. Hát nem tudom. Első körben azt hiszem, nyelek egy nagyon és alkalmazkodom. Aztán majd meglátjuk. Néha bevallom, a sok csalódás miatt már-már úgy érzem, nem is érdekel a párkapcsolat, csak a kutyák. :S Lakásom megvan, munkám van, igazából nem vagyok gazdag, de megvan mindenem. A párkapcsolat is kényelmes, legalábbis nekem. Persze jobb lenne egymás közelében, de mi akartuk így, mert menni egyelőre még nem akar egyikőnk se a másikhoz. Csak ez most egy nagyon nehéz helyzet és bármilyen durván hangzik, de az érzéseim meginogtak. :S Nekem a kutyáim szentek és sérthetetlenek, úgy tudnék értük ölni, mintha a gyerekeim lennének. És akkor a pasim ezt mondja. :S Egyébként igaza van az utolsónak, mert meg kellene találnom az egyensúlyt. De azok után, mennyi csalódás ért az életemben, valahogy képtelen vagyok egy férfi iránt olyan mély érzelmeket táplálni, mint a kutya iránt, mondom ezt úgy, hogy egészen másféle szeretetről van szó. Na mindegy. Alaposan átolvasgatom még párszor, amiket írtatok és megpróbálok kezdeni valamit a helyzettel a tanácsaitok alapján. Ma úgyis beszélünk este, akkor kiderül, mi van, abból, hogyan fogunk tudni beszélgetni. Ma már kicsit azért megenyhültem, tegnap nagyon ideges voltam emiatt. Bár így, hogy nem akar kutyákról hallani, nem tudom, miről fogunk beszélni és mit fogok tudni neki mondani. Ennyi keserű érzéssel a szívemben pedig nagyon nagy kétszínűség lenne neki azt mondani, hogy szeretem. Persze, szeretem, de hogy ezt a szót mikor mondom neki, az azért nem mindegy. És ha most ezt mondanám, az nem lenne korrekt azt hiszem, még akkor sem, ha pedig így érzem.
Köszön a kedves válaszokat, sokat segítettetek, hogy kicsit oldódjak. :)
Nekem szerencsém van. Bár távkapcsolatban élek, de a barátom rajong a kutyámért- aki nem a leg khmm férfinak valóbb fajta :)) De nem szégyelli sétálni vinni,szeretgetni,vagy akár "kutyává változni" s kergetőzni vele. Pedig mikor hazahoztam, azt mondta, hogy nem hajlandó hozzáérni ehhez a plázacirkálóhoz 8-)
Hidd el, ha igazán szeret Téged, a kutyut is elfogadja!
14:30 vagyok, hidd el megértem amit érzel, nekem egyszer a legjobb barátnőm mondott valami "vicceset" a kutyámról (lényegében azt hogy nem baj hameghal), azóta nem beszélek vele pedig nem sok barátom van. Ugyanakkor a párod is tökéletes megértem. Hiszen amikor végre Téged lát, nem a kutyákról akar hallani, hanem veled akar lenni! Voltam már ilyen helyzetben. A páromnak volt egy csomó munkája amit fanatikusan csinált és meg egész nap, mindig csak vártam rá és vártam, és amikor végre találkoztunk, vagy felhívott vagy beszéltünk msn-en akkor mondtam két szót erre ő: "Aha és képzeld -és itt jöttek azok a dolgok amik őt érdekelték-..." Hát baromi rossz volt ám! :S
Szerintem egy kicsit eltúlzod a dolgot, mert ahogy írtad ő nem mondott semmi rosszat a kutyákra csak őszintén elmondta hogy kicsit már sok belőlük. Nekem fontos hogy a párom ne legyen kutyás, mert szeretek valamiben szakértő lenni. De ha neked az a fontos hogy ő is teljesen alárendenje magát a kutyás dolgoknak akkor miért nem volt fiút választottál aki szintén kutyás? Lehet ő jobban megértené. Bár meg vagyok róla győződve, hogy olyan nincs hogy mindent elfogadunk a párunkba. Meg kell találni az egyensúlyt aközött amit elfogadunk és aközött amit igenis javítgatunk. Azért sok szerencsét!
Ma beszéltünk este telefonon. Hát, igen, most kivételesen ő beszélt az élete nagy nyűgjeiről, de így legalább megkímélt engem a kínos hallgatástól... Bár én meg elég rosszul éreztem magam, mikor megkérdezte, mi volt ma velem. Inkább nem mondtam el, csak annyit, hogy kutyáztam, de nem mondom el, mert nem akarom fárasztani. Így ő erre nem mondott semmit, mondta tovább a magáét. Csak azt nem tudom, ha majd olyan napja lesz, mikor nem történik vele semmi extra és nem tud mit mondani, akkor mi lesz? Vajon hallgatunk mind a ketten? :S Azt hiszem, az idő el fogja dönteni, nem is olyan soká, hogy mi lesz így velünk. Nekem a ma estém is a kutyákról szólt, nem is akármilyen kutyás este volt, így másról nem igazán tudtam volna megint mit mesélni, csak a kutyákról. :) Előbb-utóbb kibújik a szög a zsákból, de már most érzem magamon, hogy hosszú távon nem fog működni, ha nem áradozhatok az eseményekről...
Köszönöm még egyszer a válaszaitokat. Arra jutottam, hogy egyelőre hagyom így a helyzetet, majd az idő kiforrja. Szerintem sem fogjuk egymást elviselni sokáig, ha az érdeklődésünk ennyire más. És mint ahogy az utolsó írta, a tenyésztés is érdekel. Most még csak két kutyám van, de ha egyszer tenyésztő leszek, akkor legalább három, ha nem négy lesz. Onnantól kezdve pedig ez csak még ilyenebb lesz. Ebbe pedig már végképp nem fog tudni elviselni engem egy olyan ember, akinek a kutyázás nem lételeme. :) Igen, lehet önző vagyok, de ha ez a kapcsolat a kutyaimádat miatt nem lesz működőképes, akkor azt hiszem, a szakítás miatti bánkódás csak átmeneti lesz... Döntöttem, önző módon, megszoksz vagy megszöksz elven. A kutyáim vannak itt velem minden nap, őt látom egy hónapban egyszer. Összeköltözni sem mostanában fogunk, egyelőre mindketten karriert építünk. Így már csak ezért is a kutyák a fontosabbak, mert a munka mellett nekem itt vannak ők is és senkiért nem fogom háttérbe helyezni őket. Bár ezt nem kérte tőlem és azt mondja, szereti a kutyáimat. De nem érzem őszintének ezt tőle, mintha csak azért mondaná, hogy a kedvemben járjon, nem pedig szívből. Innentől kezdve pedig nekem nem kérdés, kit, kiket válasszak. Meglátjuk, mi lesz a későbbiekben, de ha egyszer komolyan válaszút elé kerülök, vagy úgy látom, hogy ez komoly problémákat okozna a kapcsolatunkban, akkor tudom, mi lesz a válaszom. Ha csak közben valami véletlen folytán el nem kutyásodik ő is. Bár erre nem mernék mérget venni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!